Lyons va incepe lucrul de la 1 mai, iar contractul stabilit pe patru ani se va incheia pe 30 aprilie 2011. Salariul pe care urmeaza sa il ia este de aproximativ 207.000 euro pe an.

Inainte de BBC Trust Lyons a lucrat la oficiul Primului Ministru, a fost chairman al Fundatiei English Cities, dar si al City Of Birmingham Orchestra, precum si sef executiv al Wolverhampton, unde a gestionat un buget de aproximativ trei miliarde de euro.

"Este un mare privilegiu faptul ca am fost ales sa conduc BBC Trust. Ca si chairman, nu voi pierde niciodata din vedere asteptarile publicului, in legatura cu independenta editoriala si calitatea programelor de televiziune, radio si internet, care informeaza, educa si ofera divertisment. Abia astept provocarile care urmeaza sa apara, sa lucrez cu colegii din trust pentru a asigura ca BBC ofera servicii de calitate care sa justifice suportul continuu al publiculuiö, a declarat Sir Michael Lyons, potrivit brandrepublic.com.

"Sir Michael are o reputatie extraordinara in domeniul reformelor si modernizarii, atat la nivel regional cat si la nivel nationalö, a delcarat Mark Thompson, director general al BBC, pentru Guardian Unlimited.