Miliardarul care controlează Axel Springer, publisher-ul celui mai mare ziar din Germania, a cumpărat cunoscuta publicație americană Politico și a recunoscut de la bun început că angajații acesteia vor fi nevoiți să scrie materiale care să susțină Israelul și sistemul capitalist.

Mathias Dopfner, CEO al Axel Springer – un gigant media care deține cele mai mari outlet-uri de știri din Germania (Bild și Die Welt), a declarat într-un interviu acordat The Wall Street Journal că angajații Politico vor trebui să adere unui set de principii care să includă și ”susținerea unei Europe unite, dreptul Israelului de a exista și o economie de piață liberă globală”.

Sinceritatea lui Dopfner este ieșită din comun, majoritatea covârșitoare a patronilor de media susținând că nu se implică și nu încearcă să modifice direcția editorială a publicațiilor pe care le controlează.

”Aceste valori sunt precum constituția, se aplică fiecărui angajat din companie. Oamenii care au o problemă fundamentală cu aceste principii nu ar trebui să lucreze pentru Axel Springer”, a declarat el.

Susținerea capitalismului și a Israelului sunt poziții destul de standard și des adoptate de media din occident, mare diferență fiind însă că patronii nu reconosc deschis că acestea ar fi politici editoriale impuse.

Dopfner are o avere estimată la peste 1 mld. de dolari, iar Axel Springer este o companie evaluată la 6,8 mld. dolari. Mathias Dopfner este căsătorit cu fiica unui fost membru al board-ului Deutsche Bank.

Sursa foto: Flickr / DLD Conference

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri