Seful grupului Lagardere promite nu va vinde compania niciodata

Arnaud Lagardere, presedintele grupului de media francez Lagardere SCA, a promis intr-un interviu acordat reviste Le Point ca nu va vinde compania niciodata

Lagardere, care este de asemenea presedintele companiei aeriene Europene EADS, a declarat ca desi socanta plata compensatorie acordata la plecarea lui Noel Forgeard, fostul conducator al firmei producatoare de aeronave, era prevazuta in contractul cu acesta.

Intr-un comentariu privitor la speculatiile despre viitorul sau la carma companiei Lagardere SCA, structurata ca parteneriat general, Lagardere a declarat: "Sa se stie ca nu vreau sa vand compania nici acum si niciodata".

In legatura cu plata compensatorie de 8,2 milioane de euro ( 11,5 milioane de dolari) acordata lui Forgeard, care a demisionat anul trecut in timpul scandalului pe care la declansat prin vanzarea drepturilor de actiuni, nu cu mult inainte ca grupul sa anunte o intarziere costisitoare a producerii aeronavei A380, Lagardere a spus: "Aceasta plata compensatorie era prevazuta de mult timp in contract sau. Compania nu a avut de ales decat sa respecte contractul, chiar daca rezultatul punerii lui in aplicare pare socant. Daca nu onoreaza contractul, poate fi fortata sa o faca" De la momentul respectiv pana in prezent, Airbus a disponibilizat 10 000 de oameni in toata Europa ca urmare a crizei de aeronave A380

Legat de investigatia desfasurata in prezent cu privire la vanzarea de actiuni EADS, de catre managerii companiei inainte ca Airbus sa anunte criza de aeronave A380, Lagardere a declarat din nou ca "nu stia ca pot exista intarzieri intr-un moment cand grupul Lagardere isi injumatatise numarul de actiuni la EADS. Lagardere inca detine 7,5 % din EADS.

Acesta a mai declarat ca nu se teme de rezultatul investigatiei. "Regret doar ca investigatia se ocupa doar de presupusele tranzactii din interiorul companiei si nu de motivele ce au cauzat aceasta criza ( intarzierea producerii aeronavei A380), a declarat Lagardere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri