Facebook și Twitter au eliminat două ferme de troli anti-ucrainene, una dintre ele având legături cu Rusia și alta care avea conexiuni cu Belarus, scrie NBC News, care citează companiile.

Una dintre operațiuni, o campanie de propagandă făcută pe un website care promovează discuții împotriva Ucrainei, a fost o ramură a unei operațiuni de dezinformare cunoscută ca fiind a Rusiei. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că a folosit chipurile unor persoane generate de computer pentru a spori credibilitatea editorialiştilor falşi pe mai multe platforme, inclusiv Instagram.

Cealaltă campanie a folosit conturi de social media furate de la alți utilizatori pentru a promova propagandă anti-Ucraina similară și fiind afiliată unui grup de hacking din Belarus.Experții în dezinformare au avertizat cred că Rusia va continua să încerce să manipuleze discuțiile în online despre Ucraina – mai ales în legătură cu afirmațiile făcute de președintele rus Vladimir Putin.

Rețelele care au fost eliminate de Facebook și Twitter au promovat discuții pe care chiar Putin le-a menționat în discursul său, anunțând o operațiune militară, care de atunci s-a transformat într-o invazie la scară largă.Anunțul demonstrează, de asemenea, că Rusia continuă să folosească strategii de dezinformare identificate pentru prima dată cu ani în urmă în preajma alegerilor americane din 2016.

Sursa foto: Shutterstock / Easy Camera

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri