Site-urile care aparțin presei ruse de știri (TASS, Izvestia, Fontaka, RBC și Kommersant) au fost sparte de hackerii Anonymous, accesul la acestea nefiind posibil în momentul de față.

Este vorba despre următoarele websiteuri:

Unii utilizatori raportează probleme și în privința accesării websiteului agenției rusești RIA.

Anonymous spune că atacurile s-au concentrat astfel asupra publicațiilor care răspândesc propaganda Rusiei. Aceștia au postat mai multe mesaje ce par a fi atribuite jurnaliștilor ruși.

Dragi cetățeni. Vă cerem să opriți această nebunie, nu vă trimiteți fii și soții la moarte. Putin ne face să mințim și ne pune pe toți în pericol. Vă doriți un război nuclear? Vreți ca toată lumea să moară pentru el? Este timpul să luați măsuri! Ieșiți în stradă.

Anonymous

Săptămâna trecută, hackerii din grupul Anonymous au declarat ''război cibernetic'' Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina şi au cerut Moscovei să-şi retragă trupele din această ţară, în caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus.

''Grupul Anonymous este în stare de război cibernetic împotriva guvernului rus'', au anunţat hackerii pe contul lor de Twitter, iniţiativă salutată imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizării, Mihailo Fedorov, care a descris acţiunea hackerilor drept o ''operaţiune specială'' împotriva Rusiei

Știre în actualizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri