Board-ul Dow Jones & Co a decis sa nu adopte nicio actiune in privinta ofertei News Corp. de preluare de cinci miliarde de dolari
Board-ul Dow Jones & Co a decis sa nu adopte nicio actiune in privinta ofertei News Corp. de preluare de cinci miliarde de dolari. Dow Jones, editorul publicatiilor Wall Street Journal si MarketWatch, a decis sa respinga oferta de preluare realizata de News Corp., care valoriza compania la aproximativ cinci miliarde de dolari.

Gigantul media condus de Rupert Murdoch, care este al treilea grup media din SUA, a facut o oferta de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones, cu 65% peste pretul de inchidere de luni. Cotatiile editorului WSJ au crescut marti, cand oferta a fost facuta publica, cu peste 60%, la aproximativ 56 de dolari. La momentul redactatii acestui articol, o actiune Dow Jones este tranzactionata cu 56,40 de dolari.

Respingerea ofertei a fost posibila prin opozitia familiei Bancroft, principalul actionar al Dow Jones, scrie MarketWatch. Compania a dat publicitatii un comunicat de presa prin care informa ca respingerea ofertei de preluare a fost decisa de 52% din voturile din board-ul companiei, familia Bancroft detinand majoritatea voturilor cu putere de decizie.

Analistii citati de Bloomberg considera ca discutiile dintre cele doua parti vor continua in urmatoarele saptamani, Rupert Murdoch urmand sa se intalneasca cu membrii familiei Bancroft pentru a incerca sa ii convinga sa accepte oferta de preluare. Aceasta ar putea fi insa imbuntatita, existand voci care spun ca o oferta cu adevarat valorizanta ar fi de circa 100 de dolari pentru o actiune Dow Jones.

News Corp. urmeaza sa lanseze in aceasta toamna postul TV de business Fox, achizitionarea Wall Street Journal urmand sa aduca un plus de prestigiu considerabil. In plus, WSJ este in acest moment a doua publicatie din SUA din punct de vedere al tirajului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri