Tudor Giurgiu, presedintele-director general al televiziunii publice, si-a transmis demisia Parlamentului si a prezentat-o Consiliului de Administratie al SRTv, informeaza un comunicat al TVR.

scrisoarea transmisa de catre Tudor Giurgiu, presedintelui Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu

Intr-o scrisoare transmisa presedintelui Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, Giurgiu anunta ca pe 4 mai si-a inaintat Consiliului de Administratie al SRTv demisia din functiile de presedinte si director general al SRTv incepand cu data de 2 iunie 2007.

In scrisoare, Tudor Giurgiu a enumerat cinci motive pentru care refuza sa mai conduca televiziunea publica. Primul dintre acestea este, potrivit lui Giurgiu, lipsa motivatiei. „Nu mai am motivatie pentru a continua. Am acceptat aceasta functie pentru ca am crezut ca pot reconstrui TVR-ul spre a ne apropia de o institutie media credibila care sa nu mai repete greselile din trecut. Aceasta a fost provocarea mea, sa arat ca „se poate”, ca TVR-ul poate performa. N-au fost la mijloc banii, nici functia care pentru mine nu are continuitate in viitor”, a precizat aceasta. <artfile>28538_1.doc</artfile>

Un alt motiv invocat este faptul ca nu ar mai putea garanta pe viitor independenta editoriala a TVR. „Campaniile de presa si raportul financiar pe 2006 vin ca o minge la fileu pentru opozitie care acum pregateste 'exterminarea' mea; presedintele Senatului, domnul Nicolae Vacaroiu, ii scria, in urma cu putin timp, domnului Adrian Paunescu, pe un memoriu trimis de sindicatele din TVR, 'sa avem in vedere colaborarea cu sindicatele'. Nu stiu despre ce fel de colaborare e vorba, dar nu vreau sa mai lucrez intr-o institutie in care sindicatele fac partizanate cu partidele politice impotriva celor pe care Parlamentul i-a desemnat prin vot sa se ocupe de soarta acelei institutii”, a mai specificat Tudor Giurgiu in scrisoare.

El considera ca prin deciziile luate in cadrul SRTv a deranjat partide, oameni din interiorul televiziunii, ziaristi, colegi din Consiliul de Administratie si multi altii, motiv pentru care a fost supus unei „mizerabile campanii de presa din partea unor trusturi si presiunile la care am fost supus in ultima perioada”

Un ultim motiv al plecarii sale este faptuul ca se face „vinovat” de incercarea de schimbare a mentalitatii TVR, „pe un termen scurt, cu orice pret”. „Din pacate, constat cu tristete ca nimeni nu e interesat ca TVR sa progreseze cu adevarat, sa aiba resurse financiare stabile, sa se schimbe. Am senzatia ca la TVR se doreste sa se puna 'batista pe tambal' si sa fie liniste, TVR sa nu 'deranjeze' si sa nu-si asume mize majore”, a incheiat Tudir Giurgiu.

El a mai precizat ca nu regreta cei doi ani de activitate petrecuti in curtea TVR, insa acum a realizat ca are alte prioritati in viata personala si activitate. „Nasterea fiului meu m-a facut insa sa realizez ca prioritatile vietii sunt altele si ca nu merita sa-mi sacrific linistea familiei pentru un ideal pe jumatate frant, schimbarea la fata a Televiziunii Romane si transformarea acesteia intr-o institutie media credibila, cat si pentru un „razboi“ care deja nu mai e al meu”.

Tudor Giurgiu a fost validat de Parlament in functia de presedinte-director general la sfarsitul lunii iunie 2005. El fusese propus de Guvern in Consiliul de Administratie al televiziunii publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri