Consiliul Reuters ar putea recomanda in aceasta saptamana acceptarea ofertei de preluare facuta de Thomson Corporation
Grupul media Canadian Thomson Corporation a facut la finalul saptamanii trecute o oferta de preluare a agentiei de stiri si informatii Reuters Group Plc., valoarea acesteia fiind de opt miliarde de lire sterline (11,71 miliarde euro), scrie presa internationala. Anuntul primirii ofertei a facut ca actiunile Reuters sa inchida la o valore cu 25% mai mare decat in ziua precedenta, evaluand compania la 7,75 miliarde lire sterline.

Potrivit unor surse din cadrul Reuters, este probabil ca oferta sa fie acceptata in cursul acestei saptamani, Thomson fiind un investitor agreat. Conform structurii Reuters, niciun actionar nu poate detine peste 15% din companie, iar o actiune tip "golden share" (actiune de aur), detinuta de The Reuters Founder Share Co., poate bloca o oferta de preluare ostila. The Reuters Founder Share Co. este condus de 15 responsabili insarcinati cu asigurarea "indepedentei, impartialitatii, integritatii si lipsa de polarizare"a agentiei globale de presa.

Oferta de preluare a Reuters vine in contextul in care News Corp. a oferit cinci miliarde dolari pentru grupul Dow Jones& Co, îns aceast ofert a fost respins de acionarul majoritar al companiei. Grupul Dow Jones deine cotidianul The Wall Street Journal i este un rival al grupurilor Reuters, Thompson i Bloomberg în ceea ce privete furnizarea de informaii financiare.

In plus, Thomson detine o pozitie foarte buna pe piata de profil in America de Nord, in timp ce Reuters este puternica in special in Europa si Asia. Preluarea Reuters de catre Thomson ar fi posibila in acest moment si deoarece grupul media canadian va vinde pana la finalul anului divizia sa Thomson Learning, pentru cinci miliarde de euro, fonduri care ar fi folosite in preluarea agentiei de stiri.

Reuters a fost fondata in 1865, avand in acest moment birouri in peste 200 de tari si furnizand informatii in peste 19 limbi. Desi agentia este cunoscuta mai ales pentru stirile pe care le furnizeaza, acestea aduc doar 10% din veniturile companiei, serviciil de de baza fiind evaluarea a peste 40.000 de companii si informatiile bursiere. Reuters are aproximativ 2.500 de jurnalisti angajati, numarul total al angajatilor fiind de aproape 17.000 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri