Rupert Murdoch a esuat in tentativa de a castiga sustinerea jurnalistilor de la Wall Street Journal pentru oferta catre compania-mama Dow Jones, in valoare de cinci miliarde de dolari, iar unii angajati au criticat ideile presedintelui News Corporation de a schimba ziarul.

Murdoch a declarat pentru New York Times, ca familia sa doreste sa "pastreze traditia ziarului". Cu toate acestea, unii angajati au fost infuriati de comentariile lui Murdoch referitoare la anumiter aspecte legate de ziar, precum marimea articolelor, informeaza NewsIn. Murdoch a mai declarat, pentru Times, ca citeste rar un articol intreg deoarece sunt prea lungi si ca, uneori, este frustrat de articolele lungi.

Pe de alta parte, presedintele sindicatului care ii reprezinta pe multi dintre angajatii de la Dow Jones, Steven Yount, a comentat declaratiile lui Murdoch. "Nu totul este cuprins in cinci paragrafe si o poza. Nu poti cumpara Wall Street Journal sa-l transformi in USA Today", a spus Yount. Un reporter citat de Reuters a declarat ca solicitarea unor articole mai scurte ar putea dauna reputatiei ziarului. "Nu cred ca este intelept sa ceri asa ceva, avand in vedere ca articolele de profunzime, narative sunt, in mare parte, cele care dau calitatea ziarului", a mai spus reporterul. Un al doilea reporter a spus ca declaratiile lui Murdoch au accentuat opozitia fata de oferta pentru Dow Jones.

Citeste si:

Comentariile magnatului au venit dupa ce Times si Wall Street Journal au scris ca Murdoch vrea sa propuna cumpararea Dow Jones in fata echipei editoriale si a familiei Bancroft, care controleaza compania. Acesta nu are nevoie de aprobarea redactiei WSJ, insa acordul jurnalistilor l-ar ajuta pe Murdoch sa convinga familia Bancroft ca oferta lui ar garanta integritatea jurnalistica a ziarului.

Dow Jones, care publica WSJ, Barron's si Marketwatch.com, a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca boardul nu va sustine oferta lui Murdoch, de 60 de dolari pe actiune, dupa ce o majoritate din familia Bancroft a indicat ca va bloca intelegerea.

Magnatul australian a declarat, pentru Times, ca vrea sa se adreseze familiei proprietare si angajatilor, dar ca nu intentioneaza sa faca lobby pe langa niciun actionar. Murdoch a spus ca nu va introduce masuri drastice de reducere a costurilor dar ca nici nu va fi nici o "vacanta pentru toata lumea". "Acestea sugereaza ca nu ii place Wall Street Journal asa cum este", a spus un alt reporter citat de Reuters, care a mai apreciat ca nu este vorba de schimbari minore si ca pare ceva mult mai dramatic.