Platforma video online YouTube a fost atacata din nou in justitie, de catre reteaua de televiziune NBC si conglomeratul media Viacom, care solicita limitarea traficului de continuturi piratate trimise de internauti, informeaza NewsIn. "Noi suntem increzatori in legalitatea pozitiei noastre", a declarat un purtator de cuvant al companiei de internet Google, care detine YouTube.

In martie, Viacom a depus o plangere impotriva YouTube si a cerut despagubiri de 1 miliard de dolari pentru materiale video piratate. O plangere impotriva YouTube a fost formulata si din partea reprezentantilor campionatului englez de fotbal. Acestia au reclamat faptul ca pe YouTube au aparut, fara autorizatie, imagini din campionatul englez de fotbal.

Platforma video online YouTube face parte din compania de internet Google. Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. Google este cel mai valoros brand din lume, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Millward Brown.

Viacom este unul dintre cele mai mari conglomerate media din lume si detine, printre altele, Paramount Television, Simon & Schuster, CBS Radio si Showtime. NBC Universal este una dintre cele mai importante companii americane de media si divertisment si mai detine, printre altele, NBC News, posturile Sci-Fi si 13th Street si casa de productie Universal Studios.