La cea de-a V-a editie a Galei Societatii Civile cele mai multe proiecte au fost inscrise la prima sectiune din concurs. Cele 26 de proiecte educationale si de cercetare au avut scopul de a informa, de a educa si de a ridica nivelul de cunostinte al beneficiarilor prin activitati teoretice si practice. La o privire mai atenta, proiectele pornesc de la acelasi tip de probleme identificate pe baza unor nevoi resimtite in comunitate, ce tin de: sistemul educational romanesc sau de integrarea in Uniunea Europeana, de oportunitatile oferite tinerilor de piata muncii din Romania, de combaterea discriminarii sau de prevenirea fumatului si a consumului de droguri si de bauturi alcoolice. Insa, ceea ce le diferentiaza este modul de implementare prin prisma domeniilor aferente: cel educational si cel al cercetarii.

La cea de-a doua sectiune din competitie, Arta si cultura, au fost inscrise 18 proiecte, acestea atragand si cele mai multe fonduri - 7 milioane de euro. Sunt proiecte vaste cu acoperire nationala, la care au luat parte milioane de romani sau sute de participanti din afara tarii, proiecte cu un impact foarte mare care au transformat orasele in adevarate focare de cultura si proiecte locale sau regionale cu o acoperire geografica mult mai restransa si cu un numar mai scazut de beneficiari, dar care au rezultate masurabile si de durata, bucurandu-se de aceiasi eficacitate.

Proiectele inscrise la cele doua sectiuni vizeaza in special tinerii atat ca beneficiari, dar si ca reprezentanti ai sectorului neguvernamental, mai ales prin categoriile de probleme pe care incearca sa le solutioneze. Toate proiectele au ca scop general binele comunitatii, atins prin anumite practici si activitati: voluntariatul, strangerea de fonduri, seminarii, workshop-uri, concursuri, festivaluri sau concerte in scop umanitar. Indiferent de activitatile intreprinse in cadrul proiectelor sau de partenerii implicati, ele s-au concretizat prin atingerea obiectivelor propuse cu rezultate pe masura, indiferent de buget, fiecare remarcandu-se prin anumite atribute: originalitate, durabilitate sau eficienta. Datorita problemelor variate pe fondul carora au fost initiate proiectele a crescut gradul de originalitate al acestora, impunandu-se ca modele si solutii sociale prin abordari inovatoare.

In total la Categoria A din concurs au fost inscrise 44 de proiecte, cele mai multe dintre ele beneficiind de sustinerea unor institutii din cadrul administratiei publice centrale, precum Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului sau a Ministerului Culturii si Cultelor si a institutiilor publice locale din aria de acoperire geografica a proiectelor. De asemenea, printre partenerii acestora se numara si importante companii din sectorul de afaceri romanesc.

Perioada de jurizare a inceput pe 25 aprilie si se va incheia pe 20 mai. Membri juriului, care evalueaza proiectele inscrise la Categoria A, sunt: Laura Grunberg - coordonator programe, UNESCO-CEPES, Dan C. Mihailescu – istoric si critic literar, realizator TV, PRO TV, Catalin Stefanescu - moderator, TVR 1 si Simona Velea – cercetator stiintific principal III, Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Site-ul oficial al evenimentului gazduieste de saptamana aceasta proiectele inscrise la cele 8 sectiuni din cadrul competitiei Gala Societatii Civile 2007. Acestea impreuna cu reprezentantii sectorului neguvernamental vor fi premiati la Teatrul National din Bucuresti in seara zile de 31 mai 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri