Pentru marile televiziuni din Romania, divertismentul nu e o gluma. Date reci, statistici si analize lipsite de umor stau in spatele deciziilor de a produce astfel de emisiuni.

Number one

Din datele TNS-AGB International, prelucrate de departamentele de comunicare si marketing ale televiziunilor, virful de audienta in aprilie l-a avut TVR, cu emisiunea Iarta-ma. In medie, peste 1.400.000 de telespectatori au urmarit aceasta productie.

De altfel, rating-ul emisiunii prezentate de Raluca Moianu spune multe: intre 13,2 si 13,4 puncte. Pentru neinitiati, rating-ul este procentul de telespectatori care urmaresc emisiunea din totalul telespectatorilor din mediul urban.

La nivelul intregii luni insa, marele cistigator este Mircea Radu si emisiunea Din dragoste a Antenei 1, cu 13,1 puncte de rating.

Surprize, surprize


In lupta cu inimile frinte de la Antena 1, Andreea Marin soseste abia pe locul trei, cu un virf de audienta de 12,1 puncte. Unii vor spune ca e bine, totusi, pentru emisiunea-maraton de pe TVR. Altii insa se vor grabi sa se bucure un pic, vazind ca virful de lance al TVR-ului in zona divertismentului s-a tocit pe alocuri. Iar nostalgicii se vor gindi, probabil, ca nimic nu mai e cum era odata. Oricum, lupta pentru primul loc la emisiunile de divertisment romanesti nu prea are un final previzibil presupunind totusi ca va avea un final.

Cursa de urmarire


In ceafa primilor trei sufla puternic Divertis Show de pe Antena 1, care in aprilie a tinut in fata televizoarelor, in medie, peste un milion de telespectatori, si a obtinut un rating de 9,7 puncte. Tot Antena 1 arunca in lupta alte doua emisiuni care promit: Geniali, cu un rating de 9,4 puncte si Ciao, Darwin, cu 8,1 puncte. Irina Pacurariu, care la TVR a inceput sa vada Cealalta Romanie prin Ochiul magic, a reusit si ea, desi este la inceput de drum, sa adune un maxim de 7,9 puncte de rating, adica aproape 850.000 de telespectatori.

Esalonul doi


Mihaela Radulescu obisnuieste sa isi petreaca Duminica in familie pe Antena 1. O familie destul de mica, totusi, sau cu prea putini prieteni, de vreme ce nu a reusit sa stringa decit 5,3 puncte de rating. Practic, mai putin de 570.000 de privitori sint dornici sa ii urmareasca emisiunea.

Doar cu putin mai bine sta o alta emisiune a Antenei 1, Folclorul contraataca; probabil doar pentru ca e si ceva mai decoltata.

Succese la alta scara

La nivelul televiziunilor mai mici, Prima TV reuseste sa produca emotii. Ernest, detectivul controversat al celor Tradati in dragoste, a reusit sa obtina in aprilie o medie de 5,5 puncte de rating. La un nivel apropiat s-a situat si Cronica circotasilor, cu 5,2 puncte de rating.

Cele mai mari esecuri la Prima sint Ce vor fetele, cu 1,6 puncte, Dincolo de limite, cu 1,5, puncte si Vindecari miraculoase, cu doar 1,4 puncte de rating. Oricum, cine se uita la emisiunile acestea?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Operator de jocuri de noroc: Nu sunt “pacanele”. Costa cat o masina!
Setari Cookie-uri