Grupul italian de televiziune Mediaset, parte din conglomeratul Fininvest, detinut de Silvio Berlusconi, va cumpara casa de productie Endemol, inventatorul reality-show-ului \"Big Brother\", controlata de operatorul de telecomunicatii Telefonica, pentru 2,629 miliarde de euro.
Grupul Mediaset a semnat deja un acord cu operatorul de telecomunicatii Telefonica pentru vanzarea participatie sale de 99,7% la compania Endemol Investment Holding (care detine indirect participatia sa de 75% in Endemol NV), informeaza NewsIn.

Pentru grupul Mediaset, care este controlat in proportie de 36% de holdingul Fininvest, detinut de Silvio Berlusconi, achizitionarea casei de productie Endemol inseamna o mai mare independenta pe piata italiana. Pe langa grupul Mediaset, alte doua consortii s-au aratat interesate de achizitionarea Endemol, patronul Endemol Franta, Stephane Courbit, omul de afaceri Bernard Arnault si grupul italian de media De Agostini.

Telefonica a devenit proprietar al casei de productie Endemol in 2000, cand a platit pentru actiunile sale peste 5,5 miliarde de euro.

Grupul de media Mediaset detinele posturile TV Italia 1, Canale 5, Rete 4 si Telecinco, precum si televiziunile digitale Mediaset Premium, Media Shopping, Boing si 24 Ore TV si postul Radio R101. Mediaset face parte din grupul Fininvest care mai detine, printre altele, compania de servicii bancare si asigurari Mediolanum, compania de productie de film Medusa si publisher-ul Mondatori.

Compania Endemol este o companie olandeza de productie de divertisment de televiziune. Endemol a lansat si detine, printre altele, licentele pentru reality-show-urile "Big Brother" si "Fear Factor". Compania este prezenta in 23 de tari.

Grupul Telefonica este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din lume
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri