Veniturile grupului de presa Tribune Company ("Chicago Tribune", "Los Angeles Times") au scazut cu 3,6% in luna aprilie a acestui an, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, iar cauza principala o reprezinta scaderea vanzarilor de publicitate si a vanzarilor de ziare, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

In luna aprilie grupul a inregistrat venituri de 399 de milioane de dolari. Veniturile din publishing au scazut, in aprilie, cu 8,6%, in timp ce veniturile din publicitate au scazut cu 10,3%.

Tribune Company a fost achizitionata, la inceputul lunii aprilie, de magnatul in domeniul afacerilor imobiliare Sam Zell. Mai multe publicatii detinute de Tribune Company, printre care "Los Angeles Times" si "Chicago Tribune", au renuntat, in ultimele luni, la o parte din angajati pentru a reduce cheltuielile.

Grupul Tribune Company este unul dintre cele mai mari trusturi de presa din Statele Unite. Compania detine, in prezent, 11 cotidiene, printre care "Los Angeles Times", "Newsday", "The Sun" si "Chicago Tribune", precum si 25 de posturi TV, reteaua de cablu Superstation WGN si canalul radio WGN-AM.