Grupul canadian Thomson a acceptat sa preia compania de stiri Reuters pentru aproximativ 8,7 miliarde lire sterline (17,2 miliarde dolari), dand astfel nastere celui mai mare grup de stiri financiare si date din lume, relateaza presa internationala.
Tranzactia beneficiaza deja de sprijinul Reuters Founders Share Company, insa mai trebuie sa primesca acceptul si din partea organelor de reglementare a pietei, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat comun. Reuters Founders ShareCompany ar fi putut bloca preluarea in cazul in care ar fi considerat ca independenta editoriala a Reuters ar putea fi amenintata.

Familia Thomson, care detine prin holdingul Woodbridge 70% din grupul publicistic cu sediul la Toronto, sustine si ea preluarea. Cativa actionari ai Reuters au precizat ca oferta facuta, de 352,5 pence si 0,16 actiuni Thomson pentru fiecare actiune Reuters, este una corecta. Holdingul familiei Thomson va detine 53% din nou-creatul grup, Thomson-Reuters, listat la doua burse.

Compania canadiana a vandut saptamana trecuta divizia sa de publicatii educationale pentru 7,75 miliarde dolari in numerar.

Grupul Thomson-Reuters va genera venituri de aproximativ 12 miliarde dolari si va avea aproape 49.000 de angajati. Cu o acoperire de 34% pe piata informatiilor financiare, va depasi actualul lider, Bloomberg LP, care detine 33% din aceasta piata, conform datelor Inside Market Data.

Divizia serviciilor financiare si de stiri a companiei nou-create se va numi Reuters, restul diviziilor urmand a purta numele Thomson-Reuters Professional.

Directorul executiv al Reuters Group, Tom Glocer va deveni presedinte al consiliului de administratie al Thomson-Reuters, directorul operational al Reuters, Devin Wenigwill va ocupa functia de presedinte al grupului reformat Reuters, directorul operational al Thomson va deveni presedinte al consiliului de administratie al Thomson-Reuters Professional, iar directorul financiar al Thomson, Bob Daleo, va deveni noul director financiar al Thomson Reuters.

Companiile se asteapta sa genereze sinergii anuale de peste 500 milioane dolari la trei ani dupa finalizarea tranzactiei, care ar putea avea loc cel tarziu anul viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri