Pearson, cel mai mare publisher educational din lume a anuntat ca a incheiat o intelegere prin care va achizitiona, pentru 477 de milioane de dolari, compania de servicii software eCollege si ca prin aceasta tranzactie doreste sa-si extinda activitatea in media digitale, informeaza NewsIn. Compania Pearson va plati 22,45 de dolari pentru o actiune eCollege, iar tranzactia va fi completata definitiv in al treilea trimestru din 2007.

Pearson este un conglomerat media international cu sediul principal la Londra si detine cele mai extinse operatiuni de publishing educational din lume. Pearson este, de asemenea, cel mai mare publisher de carti din Marea Britanie, India, Australia si Noua Zeelenda si al doilea din SUA si Canada. in 2006, compania a inregistrat venituri de peste 6 miliarde de euro, iar profitul operational a fost de 790 de milioane de euro.

eCollege este o companie de servicii de software on-demand (la cerere) ce ofera diferite cursuri de management, campusuri virtuale si instrumente de monitorizare si evaluare. Compania are drept clienti peste 180 de institutii si peste 1,2 milioane de studenti. in 2006 eCollege a inregistrat vanzari de 52 de milioane de dolari si un profit operational de 22 de milioane de dolari.