UNTOLD 2023 va avea loc în intervalul 3-5 august 2023, au anunțat organizatorii festivalului de muzică.

După festivalul UNTOLD 2022, peste 60 milioane de euro au rămas în Cluj-Napoca, potrivit organizatorilor festivalului. Astfel, cei 270.000 de participanţi veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, cel puţin 225 Euro.

"La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate şi de către partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei 270.000 participanţi veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puţin 225 euro. Aceşti bani au mers către cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş.

Astfel, la un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 60 milioane euro. Banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul UNTOLD se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente şi case care şi-au pus la închiriat proprietăţile", se arată în comunicatul citat.

Retail jobs

Bugetul festivalului s-a ridicat la 17 milioane de euro. Cea de-a şaptea ediţie a festivalului UNTOLD a avut loc între 4 şi 7 august 2022, în program fiind prezenţi peste 200 de artişti, naţionali şi internaţionali

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri F