Familia Bancroft, principalul actionar al Dow Jones & Co., a refuzat oferta de preluare in valoare de cinci miliarde de dolari inaintata de Rupert Murdoch, relateaza presa internationala.

Membrii familiei Bancroft s-au intalnit cu miliardarul Rupert Murdoch miercuri, in Boston, pentru a discuta oferta de vanzare a Dow Jones & Co. Principalii actionari ai editorului Wall Street Journal au respins propunerea inaintata de Murdoch, motivand ca tranzactia ar pune in pericol independenta editoriala a publicatiei.

“Sunt deschis oricarei variante benefice publicatiei Wall Street Journal, companiei Dow Jones si actionarilor acesteia. Pana in acest moment, o astfel de varianta nu mi-a fost prezentata”, a declarat Cristopher Bancroft, director al Dow Jones, in editia online a Wall Street Journal de astazi.

News Corp., gigantul media condus de Rupert Murdoch, a facut o propunere de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones. Trustul News Corp. editeaza publicatii ca The Times, din Londra, The Sunday Times sau The Australian.

Dow Jones editeaza publicatiile The Wall Street Journal si MarketWatch. WSJ este, in prezent, a doua publicatie din SUA din punct de vedere al tirajului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
WSJ: Romania lupta cu rujeola. Vedetele se opun vaccinului
Setari Cookie-uri