TV5MONDE, cea mai mare televiziune în limbă franceză din lume, lansează în România TV5MONDEplus, platforma sa de streaming în limba franceză, cu interfață și subtitrare în limba română.

Cu peste 2 milioane de vizite pe lună și 7.000 de ore de conținut disponibile, platforma este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung).

Potrivit reprezentanțillor companiei, în fiecare săptămână, peste un milion de case din România urmăresc canalul TV5MONDE EUROPE care este subtitrat în limba română din 2008. În plus, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producțiile francofone.

TV5MONDE este partenerul unora dintre cele mai importante evenimente culturale din România precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF). Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune, de asemenea la dispoziție, platforma sa educațională online „Apprendre et enseigner le français” disponibilă gratuit pentru toți cursanții și profesorii de limba franceză.

Lansarea TV5MONDEplus în limba română este, așadar, următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor și francofililor din România să descopere, printr-o singură interfață, cele mai bune programe în limba franceză.

TV5MONDEplus este menit ca o ofertă complementară canalului TV.

”Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conținut oricând, oriunde și pe orice dispozitiv. TV5MONDEplus răspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de conținut de prim rang la cerere și gratuit”, spun reprezentanții TV5MONDE.

Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse și scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animație, creații web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Lansarea în România a TV5MONDEplus are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România este membru cu drepturi depline din 1993.

TV5MONDE a fost înființat în urmă cu 40 de ani de guvernele Franței, Belgiei, Elveției, Canadei și Quebecului pentru a promova Francofonia și misiunea acesteia. Astăzi, TV5MONDE reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 țări - inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa și Orientul Mijlociu - Africa de Nord și un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA și Orientul Mijlociu - Africa de Nord.

În acest moment, peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE, iar în cele 24 de țări în care postul de televiziune măsoară ratingurile, postul este urmărit de 62 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. Programele TV5MONDE sunt subtitrate în 13 limbi, inclusiv în limba română din 2008.

Sursa foto: TV5MONDE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri