Confruntată cu o scădere a numărului de abonați, Netflix încearcă să își extindă grila și vrea să ofere mai multe evenimente și emisiuni live, sub formă de livestream, sau programe înregistrate anterior iar apoi difuzate la anumite ore prestabilite, similar cu televiziunile tradiționale. Totuși, una dintre primele încercări ale Netflix de a difuza o emisiune live a eșuat chiar weekendul acesta.

Mai exact, Netflix trebuia să difuzeze duminică, în SUA, o foarte așteptată reuniune live pentru distribuția din sezonul 4 al popularului show de reality-dating „Love is Blind”, însă evenimentul a fost amânat, lăsând fanii să aștepte mai mult de o oră, scrie CNN. În cele din urmă, Netflix a renunțat cu totul la idee, fiind luată decizia ca show-ul să fie înregistrat apoi să fie difuzat pentru streaming ulterior.

„Pentru toți cei care au stat până târziu, s-au trezit devreme, au renunțat la după-amiaza lor de duminică… ne pare incredibil de rău că Love is Blind Live Reunion nu a ieșit așa cum ne-am plănuit”, a scris Netflix într-un comunicat. „Îl filmăm acum și îl vom avea pe Netflix cât mai curând posibil. Din nou, vă mulțumim și ne pare rău.”

A doua emisiune live din istoria Netflix era de așteptat să înceapă la ora 20:00 (ora SUA – Eastern Time). La câteva minute după ora de începere programată, Netflix a postat pe Twitter: „Dragostea... întârzie. #LoveIsBlindLIVE va fi lansat în 15 minute!”

Câteva minute mai târziu, serviciul de streaming a promis că spectacolul „va merita așteptarea...”. Totuși, abonații americani ai Netflix nu au putut vedea nici mai târziu livestream-ul.

Compania nu este obișnuită să difuzeze evenimente live ca mulți dintre concurenții săi de streaming. Singura emisiune live difuzată pe Netflix a fost pe 4 martie, când a transmis în direct „Chris Rock: Selective Outrage”, un show special de standup al comediantului.

Netflix vrea să se îndrepte către programele de televiziune clasică

Concurenții Netflix au avut succes cu streamingul live până acum. Amazon Prime a început să difuzeze Thursday Night Football anul trecut, iar Apple TV+ este partener cu Major League Baseball pentru anumite meciuri de baseball din SUA.

În schimb, Netflix a fost foarte rezistentă la ideea de streaming a unor evenimente live – nu din cauza obstacolelor tehnologice, ci pentru că compania a spus în mod repetat că drepturile de transmisie în direct, în special pentru sport, au costuri foarte mari.

Totuși, după ce a pierdut un număr semnificativ de abonați în 2022, Netflix a început să experimenteze cu transmisiuni live, pe măsură ce peisajul media continuă să se schimbe. Potrivit Deadline, Netflix se află în stadii incipiente de dezvoltare a capacității de livestream, o echipă de mici dimensiuni din cadrul companiei lucrând la acest proiect.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri