Abonamentele Netflix se modifică, șeful companiei de streaming anunțând că va introduce noi măsuri, la nivel global, care vor bloca utilizatorii ce foloseau un cont comun, plătind o singură factură lunară. Modificările vor avea loc la o dată din intervalul aprilie - iunie (T2) 2023.

Astfel, cei care nu locuiesc în aceeași casă și vor să folosească un cont comun de Netflix vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară, estimată la 3 lei/utilizator (15 lei/lună).

Scopul declarat al Netflix este de a converti utilizatorii care acum folosesc gratis un cont, în utilizatori plătitori. Compania va bloca dispozitivele (după o anumită perioadă de timp) care încearcă să acceseze un cont Netflix fără a plăti în mod corespunzător.

„În primul trimestru, am lansat partajarea plătită în patru țări și suntem mulțumiți de rezultate. Plănuim o lansare amplă, inclusiv în SUA, în trimestrul al doilea”, a spus Netflix în scrisoarea sa adresată acționarilor din primul trimestru, citată de Variety.

Programul de partajare plătită va debuta în trimestrul al doilea în „marea majoritate” a țărilor în care Netflix oferă servicii, a declarat co-CEO Greg Peters.

Cele patru piețe unde Netflix a testat deja metoda sunt cele din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, unde în februarie compania a lansat opțiunea „cumpărați un membru suplimentar” care permite deținătorilor de cont primari să plătească o taxă lunară suplimentară pentru un cont secundar pentru 1-2 persoane, cu care nu locuiesc împreună.

Netflix a spus că mișcarea produce un volum ridicat de anulări de abonamente, ceea ce duce la un impact asupra creșterii pe termen scurt a abonaților. „Aceasta nu va fi o mișcare universal populară”, a spus Peters.

Totuși, Netflix speră ca anulările de abonamente să fie compensate de veniturile mai mari/utilizator primar de cont pe care le va înregistra după schimbarea abonamentelor.

O recentă analiză arată că noile reguli anunțate de Netflix vor avea urmări extrem de dureroase pentru companie.

Gigantul platformelor de streaming estimează că peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume folosesc Netflix folosindu-se de parola altcuiva. Ca urmare, pentru a își mări veniturile și a compensa scăderea numărului de utilizatori din 2022, compania vrea să îi forțeze pe cei care folosesc același cont să plătească în plus - sau să renunțe la împărțirea abonamentului. Însă cele mai recente analize arată că urmările ar putea fi dezastruoase pentru Netflix.

Mai concret, un studiu Forbes arată că, deși Netflix domină piața de streaming, 35% dintre utilizatori ar renunța la abonament dacă nu li se mai permite să împartă contul cu rudele sau prietenii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri