Procesul de defăimare dintre televiziunea americană Fox News și producătorul de aparate electronice de vot Dominion a fost evitat pe ultima sută de metri din România, de un mediator care își petrecea vacanța în țara noastră.

Litigiul Fox News-Dominion, care a ținut America cu sufletul la gură, s-a încheiat printr-o înțelegere între părți chiar înaintea procesului, conform Agerpres. Televiziunea urmează să plătească 787,5 milioane de dolari companiei Dominion. Aceasta acuzase Fox News de defăimare după ce televiziunea afirmase că aparatele electronice de vot produse de Domion au contribuit la fraudarea alegerilor prezidențiale din 2020 și la înfrângerea lui Donald Trump de către Joe Biden.

Acordul ar fi fost rezolvat din România, scrie Wall Street Journal. Jerry Roscoe, un mediator american specializat în cazuri extrem de dificile și cu experiență inclusiv în conflictul din Bosnia, a fost contactat pentru a rezolva disputa în vreme ce era în vacanță în țara noastră.

Roscoe a primit un mail în care i se cerea să preia cazul în week-end-ul trecut, în vreme ce făcea o croazieră pe Dunăre, cu plecare din Budapesta și sosire la București. El a explicat, pentru WSJ, că voia să revadă regiunea, pe care o știa din vremea războiului din Bosnia, ”fără să tragă cineva în el”.

În următoarele 24 de ore, a relatat Roscoe, a parcurs tot dosarul în vreme ce călătorea prin România cu soția sa și a discutat cu avocații ambelor părți. Acordul între Fox News și Domion ar fi fost realizat dintr-un autobuz turistic din România unde ar fi stat în spate, cu haina peste față, ca să nu poată fi auzită conversația confidențială.

”Toată lumea din autocar se mira ce e cu tipul enervant care vorbește la telefon tot timpul”, a povestit mediatorul. Au fost discuții și pe Zoom, de pe iPad-ul soției lui Roscoe. Iar finalul negocierilor a avut loc într-un hotel din Brașov.

Domionion pretinsese inițial 1,6 miliarde de dolari, dar s-a ajuns la o înțelegere pentru 787,5 milioane, evitându-se procesul. Chiar înainte de a se ajunge în instanță, procedura a dat naştere la dezvăluiri jenante pentru Fox News, odată cu publicarea unor schimburi de mesaje care arătau că nici vedetele canalului şi nici patronul, Rupert Murdoch, nu credeau în scenariul alegerilor fraudate, deși știri pe acest subiect erau difuzate încontinuu de Fox.

Ca urmare, Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, risca să fie nevoit să depună mărturie în instanţă. Intervenția de la distanță a lui Roscoe a evitat însă un proces extrem de riscant pentru Fox New.

Sursa foto: STB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri