WhatsApp ar putea fi scos cu totul dintr-o țară europeană. Aplicația de mesagerie ar putea fi interzisă ca urmare a reglementărilor privind siguranța online.

Ce țară ar putea să interzică WhatsApp

Guvernul Marii Britanii riscă să intre într-o confruntare cu reprezentanții WhatsApp, aspect care ar putea duce în final la interzicerea aplicației deținute de Meta (Facebook). Disputa a izbucnit ca urmare a unui proiect de lege privind siguranța online din Regatul Unit la care lucrează opt secretari de stat și cinci prim-miniștri. Inițiativa legislativă care progresează prin Camera Lorzilor are peste 250 de pagini, scrie The Guardian.

Proiectul de lege oferă agenției guvernamentale Ofcom puterea de a impune cerințe ca rețelele sociale să folosească tehnologia pentru a combate terorismul sau conținutul de abuz sexual asupra copiilor, cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală pentru acele servicii care nu sunt conforme. Companiile trebuie să depună „cele mai bune eforturi” pentru a dezvolta sau a procura tehnologie care respectă aceste componente.

Însă pentru aplicațiile de mesagerie care își asigură datele utilizatorilor cu „criptare end-to-end” (E2EE), acest lucru este imposibil. WhatsApp nu poate practic să citească în alt mod mesajele fără să nu încalce în mod fundamental promisiunile față de utilizatori. WhatsApp spune că nu va face nu pas înapoi în acest sens.

„Proiectul de lege nu oferă o protecție explicită pentru criptare”, au spus reprezentanții unei coaliții de furnizori, inclusiv liderii de piață de la WhatsApp și Signal, într-o scrisoare deschisă. Dacă proiectul este implementat așa cum este scris, acest lucru ar putea da Ofcom împuternicirea să încerce să forțeze scanarea proactivă a datelor.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri