Intr-o declaratie facuta joi seara, membrii familiei Bancroft, care detin impreuna 64% din actiunile Dow Jones, si-au dezvaluit intentia de a negocia cu grupul News Corp. controlat de magnatul Rupert Murdoch, precum si cu alti potentiali parteneri interesati.

"Familia a ajuns la un consens, si anume acela ca misiunea grupului Dow Jones poate fi indeplinita cu mai mult succes in combinatie sau prin colaborare cu o alta organizatie, incluzand aici News Corp.", suna declaratia facuta de membrii familiei Bancroft.

News Corp. si-a lansat oferta de cumparare a grupului Dow Jones la inceputul lunii mai, oferind suma de cinci miliarde de dolari, adica 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones, care se vindea, in acel moment, cu 36,67 de dolari. La inchiderea sedintei de tranzactionare de joi, o actiune Dow Jones ajunsese la 53,31 dolari.

Citeste si:

Familia Bancroft, care detine puterea de decizie asupra trustului, a refuzat initial propunerea lui Murdoch, motivand ca se teme ca independenta editoriala si integritatea Wall Street Journal, precum si a celorlalte publicatii ale trustului Dow Jones, ar putea fi afectate. Membrii familiei Bancroft s-au intalnit saptamana trecuta cu Murdoch, la Boston, pentru a discuta vanzarea Dow Jones, insa oferta miliardarului a fost respinsa.

Compania Dow Jones editeaza mai multe publicatii financiare, printre care si The Wall Street Journal, SmartMoney, The Barron's Magazine si MarketWatch, dar si fluxul de stiri Dow Jones Newswires. Compania a inregistrat, in 2006, venituri totale de peste 1,7 miliarde de dolari si un profit net de 386 de milioane de dolari.

Grupul News Corporation, detinut de miliardarul Rupert Murdoch include, printre altele, retelele de televiziune Fox, BSkyB si DirecTV, ziarele The Sun si The Times, New York Post si studioul de film 20th Century Fox.