Familia Bancroft, care controleaza trustul Dow Jones, a anuntat ca ia in considerare oferta de preluare in valoare de cinci miliarde de dolari, inaintata de miliardarul Rupert Murdoch luna trecuta, relateaza presa internationala.
Intr-o declaratie facuta joi seara, membrii familiei Bancroft, care detin impreuna 64% din actiunile Dow Jones, si-au dezvaluit intentia de a negocia cu grupul News Corp. controlat de magnatul Rupert Murdoch, precum si cu alti potentiali parteneri interesati.

"Familia a ajuns la un consens, si anume acela ca misiunea grupului Dow Jones poate fi indeplinita cu mai mult succes in combinatie sau prin colaborare cu o alta organizatie, incluzand aici News Corp.", suna declaratia facuta de membrii familiei Bancroft.

News Corp. si-a lansat oferta de cumparare a grupului Dow Jones la inceputul lunii mai, oferind suma de cinci miliarde de dolari, adica 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones, care se vindea, in acel moment, cu 36,67 de dolari. La inchiderea sedintei de tranzactionare de joi, o actiune Dow Jones ajunsese la 53,31 dolari.

Familia Bancroft, care detine puterea de decizie asupra trustului, a refuzat initial propunerea lui Murdoch, motivand ca se teme ca independenta editoriala si integritatea Wall Street Journal, precum si a celorlalte publicatii ale trustului Dow Jones, ar putea fi afectate. Membrii familiei Bancroft s-au intalnit saptamana trecuta cu Murdoch, la Boston, pentru a discuta vanzarea Dow Jones, insa oferta miliardarului a fost respinsa.

Compania Dow Jones editeaza mai multe publicatii financiare, printre care si The Wall Street Journal, SmartMoney, The Barron's Magazine si MarketWatch, dar si fluxul de stiri Dow Jones Newswires. Compania a inregistrat, in 2006, venituri totale de peste 1,7 miliarde de dolari si un profit net de 386 de milioane de dolari.

Grupul News Corporation, detinut de miliardarul Rupert Murdoch include, printre altele, retelele de televiziune Fox, BSkyB si DirecTV, ziarele The Sun si The Times, New York Post si studioul de film 20th Century Fox.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri