Miliardarul Potanin cumpara posturile locale MTV si VH1

Omul de afaceri rus Vladimir Potanin a anuntat ca a cumparat de la Viacom posturile locale MTV Rusia si VH1 Rusia cu 360 de milioane de dolari pentru a extinde activitatea in audiovizual a companiei sale Prof-Media, informeaza NewsIn.

Reprezentantii MTV au declarat ca vor continua sa acorde licenta exclusiva de transmisie a celor doua posturi TV si a site-urilor lor.

"Achizitia MTV Rusia va completa operatiunile existente ale grupului nostru si ne vor aduce un nou segment de audienta tanara, care este foarte cautata de companiile publicitare", a declarat directorul executiv al Prof-Media, Rafael Akopov.

Gigantul media Viacom detinea 53% din actiunile companiei care controleaza cele doua posturi, 42% dintre actiuni sunt detinute de firma ruseasca Russia Partners, iar restul de 5% sunt detinute de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

MTV Rusia este disponibil in 35 de milioane de gospodarii din Rusia in timp ce VH1 este disponibil in 14 milioane de gospodarii.

Vladimir Potanin este in topul celor mai bogati 10 oameni din Rusia si are o avere estimata la peste 6 miliarde de dolari. Vladimir Potanin este presedintele companiei de investitii Interros ce are afaceri in industria mineritului, in industria alimentara, imobiliara, turism, agricultura si in sectorul financiar. Compania detine si cel mai mare grup media privat din Rusia, Prof-Media, care are operatiuni in radio, televiziune, productie si distributie de filme, reviste, cinematografe si internet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri