Doi executivi cu roluri fundamentale in crearea imperiului de telefonie mobila al lui Sir Richard Branson si-au anuntat ieri decizia de a parasi noul proprietar Virgin Media, amplificand criza in care se mentine compania de cablu, relateaza The Guardian.

Directorul managerial al companiei Vrigin Mobile, Alan Grow, si directorul managerial adjunct Joe Steel au fost doi dintre fondatorii Virgin Mobile, in anul 1999. Singurul executiv care a participat la infiintarea Virgin Mobile, ramas in imperiul lui Branson, este directorul de marketing al Virgin Media, James Kydd.

Cei doi executivi demisionari si-au motivat deciziile sustinand ca se afla in cautare de noi provocari, dupa ce anul trecut au condus procesul de fuziune dintre Virgin Mobile si NTL, in crearea grupului Virgin Media. Absorbtia Virgin Mobile de catre Virgin Media le diminuase celor doi directori rolurile in cadrul companiei.

Au existat speculatii cum ca afacerea Virgin Mobile a fost afectata negativ din punct de vedere financiar in urma absorbtiei, mai spune presa britanica. Un alt element controversat a fost trecerea de la cartelele preplatite la abonamentele lunare, considerata inoportuna de catre unii executivi.

Atat Gow, cat si Steel au jucat roluri cruciale in succesul inregistrat de Virgin Mobile. Steel este co-fondatorul afacerii, alaturi de Tom Alexander, in timp ce Gow a transformat-o in cea mai de succes afacere listata public a lui Richard Branson. Alexander si-a dat demisia in momentul fuziunii, urmat de alti executivi, ca directorul de marketing Graeme Hutchinson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial