Grupul ProSiebenSat.1 Media este pe cale sa finalizeze procedura de audit pentru preluarea companiei SBS Broadcasting, prezenta in Romania, printre altele, prin Prima TV si Kiss FM, pentru care ar putea oferi 3,5 miliarde de euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Detalii privind procedura de audit vor fi anuntate, cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni", scrie saptamanalul german "Euro am Sonntag", citat de Reuters.

Ambele grupuri, ProSiebenSat.1 Media si SBS Broadcasting, sunt detinute majoritar de firmele de investitii KKR si Permira, care doresc, prin unirea acestora, sa creeze o companie pan-europeana cu sediul in Germania care sa rivalizeze cu RTL Group, detinut de Bertelsmann.

In luna martie, ProSiebenSat.1 Media a primit aprobarea actionarilor de a evalua preluarea companiei SBS Broadcasting. Procedura de audit pentru preluare a inceput acum cateva saptamani, iar ProSiebenSat.1 a anuntat ca o decizie finala va fi luata la jumatatea anului.

ProSiebenSat.1 Media a anuntat ca va finanta aceasta eventuala investitie prin credite.
Compania SBS Broadcasting a fost cumparata de firmele de investitii KKR si Permira in 2005 pentru aproximativ 1,9 miliarde euro.

Grupul ProSiebenSat.1 Media, detinut majoritar de firmele de investitii KKR si Permira, este una dintre cele mai mari companii media din Germania si detine mai multe canale TV, printre care ProSieben, Sat.1, N24 si Kabel1.

SBS Broadcasting, detinut majoritar de firmele de investitii KKR si Permira, este unul dintre cele mai mari grupuri media din Europa si controleaza mai multe televiziuni comerciale, canale pay-TV, posturi de radio si publicatii. SBS Broadcasting detine, in Romania, licentele audiovizuale ale posturilor de televiziune Prima TV si Kiss TV si ale posturilor de radio Kiss FM si Magic FM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »



Citeste si