Consortiul Edam Acquisition, format din grupul Mediaset, controlat de fostul premier italian Silvio Berlusconi, Telecinco, Goldman Sachs si Cyrte, detinuta de unul din co-fondatorii Endemol, va cumpara si ultima participatie de 25% din actiunile Endemol. Tranzactia este estimata la aproximativ 770 mil. euro.

Edam Acquisition a anunta luna trecuta preluarea unui pachet de 75% din actiunile Endemol, pentru 2,63 mld. euro, suma platita companiei spaniole de telecomunicatii, Telefonica.

Grupul Mediaset detinele posturile TV Italia 1, Canale 5, Rete 4 si Telecinco, precum si televiziunile digitale Mediaset Premium, Media Shopping, Boing si 24 Ore TV si postul Radio R101. Mediaset face parte din grupul Fininvest, controlat de controversatul om de afaceri italian Silvio Berlusconi, care mai detine, printre altele, compania de servicii bancare si asigurari Mediolanum, compania de productie de film Medusa si publisher-ul Mondatori.

Compania Endemol este o companie olandeza de productie de divertisment de televiziune. Endemol a lansat si detine, printre altele, licentele pentru reality-show-urile "Big Brother" si "Fear Factor". Compania este prezenta in 23 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si