LVMH vrea sa cumpere cotidianul economic Les Echos

Grupul francez de produse de lux Louis Vuitton Mot Hennessy (LVMH) a anuntat ca, in prezent, negociaza achizitia celui mai important cotidian economic francez \"Les Echos\".

LVMH, care detine "La Tribune", publicatia rivala a lui "Les Echos", a anuntat ca, daca tranzactia va fi incheiata, este pregatit sa faca mai multe investitii in diviziile grupului care detine publicatia.

Angajatii "Les Echos" au organizat marti o greva pentru a protesta impotriva posibilei vanzari a publicatiei catre LVMH, iar din aceasta cauza cotidianul de miercuri nu a aparut. Angajatii spun ca sunt ingrijorati pentru independenta editoriala a cotidianului, in cazul unei vanzari.

"Les Echos" este editat de compania Les Echos, detinuta de grupul britanic Pearson, care mai este proprietarul, printre altele, si al "Financial Times" si a 50% din "The Economist". Compania Les Echos mai detine un site de internet, revista "Enjeux" si mai multe servicii de informatii. In 2006, compania a avut o cifra de afaceri de 126 milioane euro si un profit de 10 milioane euro.

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) este cea mai mare companie de produse de lux din lume, ce detine, printre altele, casele de moda Louis Vuitton, Donna Karan si Givenchy, marcile de parfumuri Christian Dior si Kenzo, marcile de bauturi Krug si Dom Perignon si brandurile de ceasuri si bijuterii Chaumet si TAG Heuer. LVMH detine si cotidianul economic francez "La Tribune", revista lunara "Connaissance des arts" si mai multe posturi de radio. In 2006, LVMH a avut o cifra de afaceri de 15,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri