General Electric Co. si Pearson Plc au anuntat ca nu vor face o oferta pentru preluarea grupului Dow Jones & Co. Inc., editorul cotidianului Wall Street Journal, eliminand astfel un obstacol din calea ofertei de cinci miliarde dolari facuta de magnatul Rupert Murdoch, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Grupul General Electric, care controleaza compania NBC Universal - operatorul canalului de stiri CNBC, si Pearson, editorul cotidianului Financial Times, a declarat ca au avut discutii cu grupul Dow Jones privind efectuarea unei oferte comune de preluare.

"Ca urmare a acestor discutii, GE si Pearson au decis sa nu continue o colaborare in acest sens", a anuntat grupul General Electric intr-un comunicat.

Pearson si NBC Universal vor continua sa discute despre acorduri de cooperare intre CNBC si Financial Times Group.

In cursul zilei de miercuri consiliul de administratie al Dow Jones a declarat ca va prelua controlul negocierilor privind viitorul acestui grup, avand in vedere ca familia Bancroft, care controleaza grupul Dow Jones, nu pare foarte motivata in a duce la bun sfarsit negocierile cu News Corp.

Murdoch intentioneaza sa concureze cu postul CNBC prin crearea unui canal de afaceri propriu, ce urmeaza a fi lansat la sfarsitul acestui an.

Insa analistii au precizat ca doar aparitia unui post concurent nu va reprezenta o motivare destul de puternica pentru GE pentru ca lansa o oferta pentru editorul cotidianului Wall Street Journal.

"GE este o companie destul de disciplinata in ceea ce priveste rezultatele financiare si cred ca au analizat situatia si au ajuns la concluzia ca nu este o optiune profitabila", a declarat un analist al Benchmark Co., Ed Torino.

Un purtator de cuvant al familiari Bancroft, care controleaza grupul Dow Jones, a refuzat sa comenteze, atitudine adoptata si de responsabilii News Corp si Dow Jones.

Compania americana Dow Jones & Co este un grup independent de informatii financiare, infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones & Co detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Povestea din spatele campaniei ROM Autentic, #SuntemCuVoiOriundeAtiFi
Setari Cookie-uri