Orientul Mijlociu si nordul Africii vor avea 6,1 milioane de abonati al televiziunii contra cost pana in 2012, o crestere importanta fata de cei 4,5 de milioane de clienti inregistrati la finele lui 2006, potrivit unui raport al Informa Telecoms & Media\'s, intitulat Middle East and Africa TV.
Cresterea reprezinta un procent anual de 36%, majoritatea clientilor provenind din Israel si Turcia. Mai mult de jumatate din cele 54,8 milioane de gospodarii dotate cu televizor au subscris serviciilor de multichannel TV, rata de penetrare a televiziunii contra cost (pay TV) fiind estimata la 62,3% pana in 2012, deservind aproape 40 de milioane de resedinte.

Raportul a mai precizat ca diferenta de venituri dintre patura sociala bogata si restul populatiei este principalul factor de incetinire a evolutiei pe segmentul televiziunii multichannel si contra cost, cei mai indicati consumatori ai acestei categorii fiind, de cele mai multe ori, populatia bogata si expatriatiii.

“In ultimii ani companile care ofera televiziune contra cost isi reduc preturile pentru a atrage si mai multi adepti. Acest lucru a incurajat si populatiile cu venituri mici si medii, dar nu se poate vorbi de o noua reducere, ceea ce ingreuneaza planurile de expansiune ale companiilor TV”, a declarat Adam Thomas, din partea Informa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri