Grupul Carlyle, al carui principal actionar este excentricul miliardar Richard Branson, s-a declarat interesat in ultimele saptamani sa cumpere compania britanica, afirma sursele citate de Reuters, refuzand insa sa ofere detalii despre suma oferita.

Capitalizarea pe piata a grupului Virgin Media este de 8 miliarde dolari, lucru care inseamna ca orice oferta ar trebui sa depaseasca 10 miliarde dolari, diferenta reprezentand surplusul mediu oferit pe piata in cazul unei oferte de preluare.

Conform surselor, procesul de cautare de clienti, demarat de Goldman Sachs, se afla in stadii incipiente. Virgin, Goldman Sachs si Carlyle au refuzat sa comenteze informatia.

Grupul Virgin Media, care ofera televiziune prin cablu, servicii de telefonie, internet de mare viteza precum si servicii de telefonie mobila, a fost creat in 2006 dupa fuziunea operatorilor britanici de cablu NTL si Telewest.

Citeste si:

Noua companie a achizitionat apoi grupul Virgin Mobile de la Richard Branson si a denumit nou-creata companie Virgin Media. Momentan grupul detine un portofoliu de aproximativ 15,3 milioane abonati, multi dintre care sunt abonati mai mai mult de un serviciu.

Un consortiu format din Blackstone Group, Cinven, Kohlberg KravisRoberts & Co. si Providence Equity Partners a incercat sa achizitioneze Virgin Media in 2006 insa oferta acestora a fost considerata prea mica.