In semn de protest impotriva unei vanzari a companiei Dow Jones catre mogulul Murdoch, directorul general al Dow Jones, Dieter von Holtzbrinck, a demisionat din functie, alaturandu-se celor care sustin ca aceasta mutare in conducerea companiei va afecta integritatea prublicatiei The Wall Street Journal
Directorul Dow Jones, Dieter von Holtzbrinck, s-a abtinut de la votul din sedinta de marti seara, in care Consiliul Director s-a pronuntat in majoritate pentru acceptarea ofertei lui Murdoch, miliardarul oferind 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones fata de valoarea de 36 de dolari cotata la bursa inaintea publicarii ofertei News Corp, informeaza editia online a International Herald Tribune.

“Desi sunt convins ca oferta News Corp este foarte generoasa financiar vorbind, nu pot sa nu fiu ingrijorat in ceea ce priveste valorice unice jurnalistice promovate de The Wall Street Journal, care vor fi afectate pe termen lung dupa finalizarea tranzactiei”, a scris acesta in scrisoarea de demisie destinata Consiliului.

Germanul von Holtzbrinck, fost presedinte al publicatiei sale de familie, Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck, a mai precizat ca datoria unui director fata de actionari este sa voteze pentru cea mai profitabila varianta, “exceptand cazul in care aceasta varianta ar genera riscuri mai mari decat insasi rezultatele financiare”.

“Dieter von Holtzbrinck a servit compania cu distinctie din 2001. Consiliul Director a acceptat cu regret demisia”, a precizat intr-un comunicat presedintele Dow Jones, M. Peter McPherson.

Propunerea lui Murdoch urmeaza sa fie inaintata familiei Bancroft, actionarii majoritari ai Dow Jones, pentru a decide aprobarea tranzactiei din partea actionarilor. Deocamdata acestia manifesta o reticenta in hotararea finala: Leslie Hill, unul din membrii prestigioasei familii, s-a abtinut la sedinta de votare de marti, iar Christopher Bancroft nu a votat deloc, alegand sa plece mai devreme, potrivit surselor apropiate familiei.

Ca parte a intelegerii negociate, membrii Bancroft si reprezentantii News Corporation vor crea un comitet special care va fi responsabil de blocarea actiunilor de angajare sau concediere a editorilor de top ai The Journal si Dow Jones Newswires. Familia Bancroft a considerat ca este necesar acest aranjament pentru limitarea influentei exercitate de Murdoch asupra continutului editorial, citand cazuri in care acesta si angajatii sai au distorsionat in mod deliberat stirile publicate pentru a-si urmari interesele politice si economice.

“Nu consider ca acest comitet special il va impiedica pe Murdoch sa-si atinga scopul”, sustine in continuare demisionarul von Holtzbrinck.

Rupert Murdoch a anuntat, la inceputul lunii mai, ca vrea sa cumpere Dow Jones si ca ofera 60 de dolari pentru o actiune, cotata la 36 de dolari, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 5 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri