Salariul lui James Murdoch, CEO-ul companiei British Sky Broadcasting (BSkyB) si fiul magnatului Rupert Murdoch, a crescut cu 15% in ultimul an fiscal, pana la aproape trei milioane de lire sterline (peste 4,4 milioane euro), anunta The Guardian.
Pachetul salarial al lui James Murdoch a totalizat 2.993.124 lire sterline in anul fiscal incheiat in luna iunie, fata de cele 2.749.285 lire sterline cumulate in 2006, potrivit raportului anual al companiei.

Murdoch a primit un salariu de baza de 950.000 de lire sterline, un bonus de 1,9 milioane lire sterline, plus alte 67.474 de lire sterline, in beneficii. Pensia s-a ridicat la 75.650 de lire sterline.

In plus, Murdoch a primit un pachet suplimentar de 550.000 de actiuni BSkyB, pe langa cele 1.382.500 de actiuni pe care le detinea deja.

Alt manager de top al BSkyB, CFO-ul Jeremy Darroch, a primit o marire de salariu de 5%, urcand 1.423.752 lire sterline, fata de cele 1.324.958 de lire sterline, primite in anul fiscal trecut. Pachetul salarial al lui Darroch a fost compus dintr-un salariu de baza de 525.000 de lire, un bonus de 840.000 de lire si beneficii in valoare de 17.103 lire sterline. Pensia a cuantificat 41.649 de lire sterline.

Bonusul lui Murdoch a reprezentat 200% din salariul de baza, in timp ce Darroch a primit un bonus de 160% - limita maxima, potrivit politicilor de remuneratie ale companiei BSkyB.

Maririle de salariu ale celor doi executivi reflecta "viziunea comitetului asupra salariului de baza potrivit cu rolurile de o asemenea complexitate, intr-un mediu de afaceri cu evolutie rapida", se arata in comunicatul companiei.

British Sky Broadcasting este trustul media care opereaza cel mai popular serviciu de abonament TV din Marea Britanie, Sky Digital, poduce continut TV si detine o serie de canale de televiziune. Mai mult de o treime din actiunile companiei este detinuta de imperiul lui Robert Murdoch, News Corporation.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri