Ocupantul locului trei in topul celor mai bogati oameni din lume, Warren Buffett, a scos milioane de dolari mizand pe preluarea Wall Street Journal de catre Rupert Murdoch, anunta The Guardian.
O analiza a documentelor financiare ale imperiului de investitii Berkshire Hathaway a dezvaluit ca Buffett detinea 2,78 de milioane de actiuni Dow Jones, in timpul celui de-al doilea trimestru al acestui an.

“Inteleptul din Omaha”, dupa cum este supranumit Warren Buffett, si-a exprimat deja parerea ca Rupert Murdoch plateste un pret prea mare pentru cumpararea Dow Jones. In urma cu trei luni, el a descris oferta de 60 de dolari pe actiune ca fiind “non-economica”. “Cred ca Rupert este de acord ca, macar partial, interesul sau in Wall Street Journal nu este animat de criterii economice”, declara Buffett in mai, adaugand ca Wall Street Journal este intrecut in prestigiu si valoare doar de New York Times.

Avand in vedere ca data la care Berkshire Hathaway a achizitionat actiunile Dow Jones nu a fost facuta publica, nu se stie exact daca Buffett a intrat pe piata inainte sau dupa ce oferta inaintata de News Corporation a fost facuta publica, la 1 mai. In orice caz, investitia s-a dovedit a fi extrem de lucrativa.

In zilele de dinaintea publicarii ofertei lui Murdoch, actiunile Dow Jones costau aproximativ 36 de dolari fiecare. In urnatoarele saptamani, pretul a oscilat intre 50 si 55 de dolari, pentru a urca pana la 60 de dolari pe actiune la sfarsitul lui iulie, cand Murdoch i-a convins pe membrii familiei Bancroft sa ii accepte oferta.

Vestea profitului silentios al lui Buffett nu i-a tulburat pe membrii uniunii Dow Jones, Asociatia Independenta a Angajatilor in Publishing, care au incercat in repetate randuri sa il convinga pe Buffett sa inainteze o oferta salvatoare pentru cumpararea Dow Jones.

Imperiul de investitii al lui Buffett include un ziar, The Buffallo News, din statul New York. Warren Buffett este un impatimit al ziarelor, citind cate cinci pe zi, insa considera ca viitorul presei scrise este sumbru. In scrisoarea trimisa actionarilor pentru anul 2007, Buffett le spunea ca zilele in care se inregistrau "profituri luxurinate" din vanzarea ziarelor au luat sfarsit.

"Daca transmisiunea prin cablu si satelit sau Internetul s-ar fi inventat primele, ziarele, asa cum le stim noi, n-ar fi existat probabil niciodata", a declarat Buffett.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri