Studiourile Media Pro Buftea (STUD) au inregistrat in primele sase luni din acest an pierderi de 12,3 milioane lei, de peste doua ori mai mari decat in perioada similara din 2006, pe fondul dublarii pierderii din exploatare
In primul semestru al anului trecut, Media Pro Buftea a afisat pierderi de 5,48 milioane lei.

In prima jumatate a acestui an, compania a inregistrat o pierdere din exploatare de 11 milioane lei, de 2,25 ori mai mare decat in intervalul echivalent din 2006, cand pierederea din activitatea de baza a fost de 4,88 milioane lei. Rezultatul negativ din exploatare din prima parte a acestui an a fost cauzat de cheltuielile mari din exploatare, de 31,87 milioane lei, comparativ cu venituri de 20,84 milioane lei.

Afacerile societatii s-au dublat in primul semestru din 2007, pana la 20,5 milioane lei, fata de acelasi interval al anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 10,6 milioane lei.

Societatea are ca domeniu de activitate productia de filme cinematografice si video. Actionarii principali ai Studiourilor Mediapro sunt Media Pro Pictures cu 81,47%, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 10,71% si SIF Muntenia (SIF4) cu 5,55%. Compania are un capital social de 36,3 milioane lei, divizat in 14,5 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, potrivit NewsIn.

Compania a avut anul trecut o pierdere de 9,18 milioane lei, in crestere cu 14% fata de pierderea de 7,90 milioane lei inregistrata in 2005. Afacerile societatii s-au cifrat anul trecut la 29,46 milioane lei, cu 19% mai mici decat cifra de afaceri de 36,17 milioane lei inregistrata de companie in 2005.

Studiourile Media Pro sunt fostele studiouri de film Buftea, achizitionate, in 1998, de catre compania Media Pro Pictures. Studiourile dispun de 15 platouri de filmare, pentru productii de cinema, televiziune si publicitare. Pe platourile studiourilor Media Pro s-au realizat, in ultimii sase ani, peste 50 de filme, printre care productia franceza "Joyeux Noel", nominalizata la Oscar, "Sex Traffic", film laureat al premiilor BAFTA in 2005, sau filmul romanesc "Restul e tacere" al lui Nae Caranfil, aflat in productie, productia cinematografica cu cel mai mare buget din Romania post-decembrista (2,4 milioane euro).

Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul STUD. Valoarea de piata a companiei este de 58,09 milioane lei, conform ultimei cotatii de 4 lei, din 20 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri