Gigantul Tesco a lansat cel mai ieftin sistem de televiziune digitala de pe piata din Marea Britanie, la un pret de vanzare de 10 lire sterline (aproximativ 15 euro), cu scopul de a-i pregati pe britanici pentru desfiintarea televiziunii analogice, relateaza The Guardian.
Produsa de firma Techwood, cutia digitala ofera cele 40 de canale TV standard din pachetul Freeview si numeroase posturi de radio, pentru jumatate din pretul ultimului sistem low-cost de televiziune digitala scos la vanzare de Tesco.

Pretul redus al noului sistem ar putea insemna pierderi financiare pentru retailer, insa Tesco a declarat ca miscarea a fost gandita pentru a pregati consumatorii de trecerea in era digitala.

Pana in 2012, semnalul analogic de televiziune va fi desfiintat in Marea Britanie si consumatorii vor fi nevoiti sa foloseasca serviciile TV digitale, sau printr-un aparat TV cu un receptor digital incorporat, sau printr-o cutie digitala atasata la un televizor analogic. Trecerea pe sistemul digital va incepe pe 17 octombrie, in orasul englez Whitehaven.

Serviciul Freeview este privit ca puntea de legatura intre televiziunea analogica si serviciile digitale, care pot fi receptionate prin satelit sau cablu. Freeview ofera o gama mai vaste de programe si servicii interactive.

Prin cumpararea unei cutii Freeview, consumatorii beneficiaza, fara a fi nevoiti sa plateasca un abonament lunar, de aproximativ 40 de canale TV, printre care BBC, ITV, Channel 4 si Channel Five.

"Suntem constienti ca mare parte din consumatorii nostri nu sunt pregatiti de o schimbare in modul in care receptioneaza programele TV. Pentru a-i ajuta sa se acomodeze mai usor la schimbarea analogic-digital, oferim aceasta tehnologie a televiziunii digitale la cele mai mici preturi care au existat vreodata", a declarat purtatorul de cuvant al companiei Tesco.

Digital UK, organizatia din industrie responsabila cu promovarea revolutiei digitale, a salutat actiunea Tesco. "Am vazut cum cea mai ieftina cutie digitala a trecut de la 100 de lire la 10 lire, in doar cinci ani. O dovada in plus ca televiziunea digitala nu trebuie sa fie scumpa", a declarat Ford Ennals, director executiv al Digital UK. "Colaboram in prezent cu Tesco si cu alti retaileri, pe care i-am rugat sa ofere informatii legate de trecerea spre digital in magazinele lor", a adaugat Ennals.

Sistemul digital oferit anterior de Tesco costa 19,99 lire, la acelasi pret cu produsele oferite de rivalii Comet si Argos.

Freeview a fost introdus in Marea Britanie in 2002. De atunci au fost vandute peste 19 milioane de sisteme digitale. Potrivit unui studiu realizat de compania Ofcom, 80,5% din gospodariile britanice receptioneaza televiziune digitala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri