Agentia romaneasca Friends Advertising a semnat un parteneriat de patru ani cu compania irlandeza International Marketing&Sales Group (IMSG), la sfarsitul caruia agentia va fi cumparata in totalitate, a declarat vineri, pentru NewsIn, Sorin Tranca, managing partner la Friends Advertising.
"Parteneriatul cu International Marketing&Sales Group a fost semnat luni, 27 august", a declarat, pentru NewsIn, Sorin Tranca, managing partner la Friends Advertising. El a explicat ca acest parteneriat va aduce beneficii agentiei Friends Advertising prin experienta companiei IMSG in pietele emergente, precum Rusia si India. "Echipa de management Friends Advertising este mandatata sa dezvolte in continuare afacerile agentiei in Romania", a mai spus Sorin Tranca.

Potrivit unui comunicat oficial al companiei IMSG, achizitia va fi realizata in doua etape, IMSG urmand sa plateasca, intr-o prima etapa, in jur de 2,54 milioane de euro pentru 70% din actiunile Friends Advertising. Restul de 30% din actiunile agentiei romanesti vor fi cumparate de IMSG in 2011, iar pretul acestora va fi stabilit in urma unui audit independent. "Valoarea tranzactiei este cea prezentata de comunicatul IMSG, insa avem de-a face cu un mecanism care urmeaza sa produca rezultate in timp si care este conditionat de performanta noastra ca grup", a mai explicat Sorin Tranca.

Reprezentantul Friends Advertising a mai declarat ca IMSG va aduce un plus pentru agentia romaneasca in domeniile retail si field marketing. "IMSG aduce un know-how extins, si de mare succes, in zona de retail si field marketing, acolo unde putine agentii de comunicare au cunostinte solide in Romania. In plus, cu agentia din Turcia a grupului (RPM/Radar), una dintre cele mai reputate agentii de creatie din Turcia, gasim cele mai multe afinitati in dezvoltarea unei colaborari pe branding, PR si strategie", a mai spus Tranca.

Agentia romaneasca de publicitate full-service Friends Advertising a fost infiintata in 2003. Printre clientii agentiei Friends Advertising se numara Canon CCE, Unilever CCE, Siemens Romania si Libra Bank.

International Marketing&Sales Group (IMSG) este o companie irlandeza care ofera servicii de vanzari si marketing pe piete in dezvoltare si are, in prezent, birouri in 20 de orase, in tari precum Rusia, Turcia, Ungaria, Ucraina si India.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri