Business 2.0, revista de profil economic produsa de echipa Time Inc., urmeaza sa fie inchisa luna viitoare, potrivit declaratiilor oficialilor marelui grup editorial. Publicatia, care a fost iremediabil afectata de vanzarile slabe din publicitate, va inceta sa existe imediat dupa ultimul sau numar din octombrie, informeaza editia electronica a New York Times.
Time Inc. a refuzat oferta venita din partea grupului Mansueto Ventures, proprietarii revistei concurente Fast Company, precum si alte propuneri ale unor posibili cumparatori ai publicatiei, potrivit unor surse din piata. Editorul Business 2.0, impreuna cu alti noua redactori vor fi primiti in echipa celeilalte reviste din portofoliul Time Inc., Fortune, unde se vor ocupa de editia online a acesteia.

“As minti daca nu as recunoaste ca inchiderea revistei ma afecteaza foarte mult. Acestea fiind zise, trebuie sa punctez faptul ca am avut o echipa grozava si ca am invatat foarte multe. Unii vom merge in redactia Fortune, unde vom avea posibilitatea de a ne continua lupta pentru atingerea scopurilor noastre”, a declarat Joshua Quittner, editorul revistei Business 2.0.

Business 2.0, care numara in prezent peste 600.000 de abonati, a trecut pe planul secund in privinta marilor vanzari de publicitate, pierzand batalia in fata celorlalte publicatii alte Time. Mai mult, companiilor ca Microsoft sau Intel li se ofera reduceri la alte reviste ale grupului daca achizitioneaza spatiu publicitar si in Business 2.0.

Potrivit Revistei Editorilor din America, citata de The New York Times, veniturile din publicitate ale revistei au scazut cu 38% pana in iulie, dar si celelalte publicatii ale grupului au avut de suferit din aceasta cauza. Fortune Small Business a inregistrat un declin de 26,8%, Fortune a scazut cu 13, 4, iar Money cu 8,3. Christopher J. Poleway, initiatorul Tibfin, a fost inlocuit recent de Vivek Shah, presedintele portalului CNNMoney.com.

Brand-ul Business 2.0 a aparut pentru prima data in 1998 si era publicata de Future Network, o companie britanica. Time Warner a cumaprat publicatia in 2001 pentru aproximativ 68 de milioane de dolari (50 de milioane de euro) si a adaugat echipei deja formate, redactia propriei sale reviste de profil, eCompany Now.

Numai anul trecut, in Statele Unite, au fost inchise patru publicatii cu vechime, Cargo (editata de Condé Nast Publications), Celebrity Living (American Media), For Me (Hachette Filipacchi Media U.S.) si Circus. De asemenea, si compania de media britanica EMAP a anuntat, in decembrie 2006, ca a decis sa inchida editia americana a revistei lunare pentru barbati FHM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri