Peste 6 din 10 internauti privesc clipuri video online, potrivit unui studiu realizat de serviciul online de cercetare in domeniul marketingului, InsightExpress, citata de publicatia eMarketer.
Surprinzator, acesti internauti nu sunt doar simpli tineri privitori ai continuturilor video realizate de alti utilizatori ci, in mare parte, au varste de peste 35 de ani.

In ceea ce priveste publicitatea care face uz de clipuri video, consumatorii o accepta ca facand parte din continutul pe care il acceseaza, preferand sa le vizioneze in loc sa plateasca taxe care sa-i scuteasca de publicitatea nedorita. Peste 80% dintre cei care au facut subiectul analizei, au afirmat ca, pe parcursul anului acesta, si-au marit consumul de clipuri video online sau cel putin acesta a ramas la cotele de anul trecut.

Majoritatea intervievatilor folosesc clipurile video pentru a afla ultimele stiri, pentru a viziona secvente de fim sau pentru a asculta muzica. In comparatie cu anul trecut, consumatorii se orienteaza tot mai mult catre stirile video, catre clipurile realizate de alti internauti sau catre un continut care vizeaza sporturile. De asemenea, cea mai mare parte a subiectilor obisnuiesc sa privesca clipurile video online acasa,
in special seara.

Pe masura ce Internetul ofera continuturi din ce in ce mai variate din punctul de vedere al suportului media, clipurile video online nu reprezinta, deocamdata, o amenintare pentru media traditionale, 80%
dintre utilizatori afirmand ca Internetul nu afecteaza timpul pe care il acorda televizorului. Pe de alta parte, acestora le face placere sa acceseze site-urile posturilor de televiziune, insa inconvenientele
legate de conexiune si de marimea ecranului inclina tot mai mult balanta spre televizor in topul preferintelor consumatorilor.

“Internetul ramane, totusi, cea mai bogata sursa de informatii. Insa, este foarte interesant de urmarit evolutia consumului de media odata cu ascensiunea retelelor sociale, a imbogatirii continuturilor video si a inovatiilor din domeniul jocurilor online in retea”, este de parere Lynda Clarizio, presedintele Advertising.com.

Intr-un studiu recent, eMarketer preconizeaza ca numarul de privitori ai clipurilor video va creste de la 114 milioane in 2006 la 183 de milioane in urmatorii 4 ani. In consecinta, clipurile video online se bucura de o tot mai mare popularitate in randul internautilor, oferind utilizatorilor ceea ce televiziunea traditionala nu poate inlesni: selectarea si vizionarea continuturilor in functie de propriile preferinte si dorinte.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri