Trustul media News Corporation, controlat de Rupert Murdoch, este interesat sa cumpere postul de televiziune ATV si cotidianul \"Sabah\", detinute de compania turca Ciner Group, a declarat marti presedintele trustului, Peter Chernin
"Vom decide intr-o luna daca vom face sau nu aceasta oferta", a declarat presedintele News Corporation, Peter Chernin.

Divizia media a Ciner Group va fi scoasa la vanzare in luna noiembrie, pentru aproximativ 1,1 miliarde de dolari, dupa ce a fost confiscata de catre statul turc in vederea recuperarii unor datorii, potrivit NewsIn. In 2000, statul a mai confiscat o data companiile care formeaza in prezent divizia media a Ciner Group, de la omul de afaceri Dinc Bilgin. Acestea au fost vandute in anul 2005 catre Ciner Group, pentru 433 de milioane de dolari. La inceputul acestui an, statul a anulat intelegerea cu compania turca si a confiscat divizia media din cauza unor intelegeri secrete semnate in 2002 de fostul proprietar al diviziei, Dinc Bilgin, si Ciner Group.

News Corporation este un trust international de presa, controlat de mogulul australian Rupert Murdoch, si detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times" si "News of the World" si mai multe site-uri.

Postul ATV si cotidianul "Sabah" sunt detinute, in prezent, de divizia media a companiei turcesti Ciner Group, care mai editeaza si cateva reviste locale, printre care "FHM", "Marie Claire" si "Super Alis Veris". Ciner Group este una dintre cele mai mari companii din Turcia, care opereaza in domenii, printre care, energie, minerit si comert.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri