Trustul media News Corporation, controlat de Rupert Murdoch, este interesat sa cumpere postul de televiziune ATV si cotidianul \"Sabah\", detinute de compania turca Ciner Group, a declarat marti presedintele trustului, Peter Chernin

"Vom decide intr-o luna daca vom face sau nu aceasta oferta", a declarat presedintele News Corporation, Peter Chernin.

Divizia media a Ciner Group va fi scoasa la vanzare in luna noiembrie, pentru aproximativ 1,1 miliarde de dolari, dupa ce a fost confiscata de catre statul turc in vederea recuperarii unor datorii, potrivit NewsIn. In 2000, statul a mai confiscat o data companiile care formeaza in prezent divizia media a Ciner Group, de la omul de afaceri Dinc Bilgin. Acestea au fost vandute in anul 2005 catre Ciner Group, pentru 433 de milioane de dolari. La inceputul acestui an, statul a anulat intelegerea cu compania turca si a confiscat divizia media din cauza unor intelegeri secrete semnate in 2002 de fostul proprietar al diviziei, Dinc Bilgin, si Ciner Group.

News Corporation este un trust international de presa, controlat de mogulul australian Rupert Murdoch, si detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times" si "News of the World" si mai multe site-uri.

Postul ATV si cotidianul "Sabah" sunt detinute, in prezent, de divizia media a companiei turcesti Ciner Group, care mai editeaza si cateva reviste locale, printre care "FHM", "Marie Claire" si "Super Alis Veris". Ciner Group este una dintre cele mai mari companii din Turcia, care opereaza in domenii, printre care, energie, minerit si comert.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Erdogan nu accepta victoria opozitiei pentru "doar 13.000 de voturi"