Marius Hagger va fi noul General Manager al grupului Ringier Romania, preluand pozitia ocupata in prezent de Alexander Theobald. Schimbarea se va produce pana cel tarziu in martie 2008, decizia aflandu-se in linie cu strategia Ringier de a consolida management-ul Grupului.
Marius Hagger (44, elvetian) are o bogata experienta jurnalistica, precum si cunostinte solide in domeniul new media. Hagger a lucrat in cadrul Ringier timp de 10 ani, activand atat in domeniul editorial, cat si in publishing. Cele mai importante responsabilitati anterioare in cadrul Grupului au fost: editor al revistelor Tele si Schweizer Illustrierte, sef al departamentelor de stiri si politic in cadrul cotidianului Blick, redactor-sef adjunct al SonntagsBlick (editia de duminica a cotidianului Blick). Marius Hagger a dobandit de asemenea o valoroasa experienta in cadrul grupului elvetian Tamedia, unde a contribuit la dezvoltarea activitatilor online, culminand cu numirea in functia de Director General al WinnerMarket (filiala de internet a Grupului Tamedia). Ultima pozitie detinuta de Marius Hagger a fost aceea de Director Editorial si Publishing al Limmatdruck, editura celei mai mari companii elvetiene, lantul de retail Migros.

Marius Hagger va conduce organizatia Ringier din Romania intr-un mediu puternic concurential, asigurand dezvoltarea afacerii. Pe langa conducerea operationala, acesta va avea ca responsabilitati prioritare implementarea la nivel local a strategiei de grup concentrandu-se pe intarirea sinergiilor in cadrul portofoliului Ringier, precum si pe continuarea dezvoltarii segmentului online.

Noul General Manager va beneficia de suportul lui Claudiu Serban, a carui cunoastere in profunzime a pietei reprezinta un avantaj important. Hagger si Serban au avut o prima intalnire in cursul saptamanii precedente, in cadrul careia au purtat primele discutii despre afacerea din Romania. Claudiu Serban va continua sa-si ofere sprijinul Directorului General, pastrand in acelasi timp responsabilitatea pentru diviziile de reviste si servicii. Claudiu Serban a fost identificat de catre Martin Werfeli, CEO al Grupului Ringier, ca un talent important al organizatiei, fiind implicat, in calitate de Director General Adjunct, in proiecte si decizii de maxima importanta.

Hagger ii va raporta pe linie ierarhica lui Alexander Theobald, care va continua sa reprezinte atat Romania cat si Ungaria in cadrul Board-ului Executiv al Grupului Ringier. In decursul lunilor urmatoare, Alexander Theobald ii va prezenta lui Marius Hagger cat mai multe aspecte ale activitatii operationale a companiei Ringier Romania.

Alexander Theobald (43, german) va continua sa reprezinte atat Romania cat si Ungaria in cadrul Boardului Executiv al Grupului Ringier si va conduce afacerile din aceste tari din punct de vedere strategic. In noua structura, Theobald va putea dedica mai mult timp implementarii directiei strategice a Grupului si se va dedica si altor proiecte importante la nivelul intregii corporatii. Alexander Theobald va pastra linia responsabilitatilor legate de afacerea din Romania.

“Afacerea Ringier din Romania este foarte complexa datorita portofoliului impresionant si proiectelor provocatoare in derulare, cum ar fi recent lansatul «Compact», implicarea in media electronica, alaturi de Kanal D si alte proiecte importante legate de zona de publishing. Piata traverseaza prima faza de consolidare serioasa, iar competitia este in crestere. Pentru a ne mentine pozitia este important sa ne concentram eforturile pentru a ne asigura de toata eficienta in planul operational", a declarat Alexander Theobald. "Identificarea succesorului in functia de General Manager al Ringier Romania a inceput inca din martie, concentrandu-se in special pe piata din Elvetia si din Germania. Sunt ferm convins ca Marius Hagger este cel mai potrivit pentru preluarea acestui rol extrem de provocator. Si el, ca si mine, se va bucura de sprijinul lui Claudiu Serban; in acelasi timp, eu insumi voi fi in continuare implicat”, a adaugat Theobald.

“Sunt foarte incantat de oportunitatea carieristica ce mi se ofera, aceea de a lucra intr-un mediu provocator, in continua schimbare, precum Romania – mai ales in lumina proaspetei sale integrari in UE. Stiu de asemenea ca media traverseaza una dintre cele mai complexe etape. Ringier Romania detine un portofoliu foarte diversificat si ocupa un loc important in peisajul media romanesc, ceea ce imi ofera convingerea ca, impreuna cu echipa, vom reusi sa capitalizam pe avantajul competitiv de care ne bucuram", a declarat Marius Hagger.

Grupul Ringier este cea mai mare companie media din Elvetia, cu operatiuni multinationale si peste 6500 de angajati in intreaga lume. Ringier editeaza peste 100 de publicatii in 12 tari, produce peste 20 de programe TV, are peste 50 de platforme on-line, precum si 11 tipografii. Cifra de afaceri anuala a companiei Ringier este de peste 1 miliard de franci elvetieni (~800 de milioane de euro).

In Romania, Ringier este liderul companiilor media de presa scrisa cu peste 15 titluri in diferite segmente de piata. Printre acestea se numara: Evenimentul Zilei, Libertatea, Capital, Bolero, Unica, Compact, ProSport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri