Infopress Group, format prin fuziunea companiei romanesti de tipografie Infopress si a companiei bulgare Delta+, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, din publicatii, dintre care peste 80% reprezinta afaceri pe piata romaneasca.

"Infopress Group are la baza o participatie integrala a companiei islandeze KVOS si s-a format luna aceasta prin fuziunea companiei romanesti Infopress si a companiei Delta+ din Bulgaria. Am pastrat numele de Infopress datorita prestigiului pe care aceasta companie il are, atat pe piata romaneasca, cat si in regiunea Est-Europeana. Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 80 milioane euro, iar pentru 2008 ne asteptam sa ajungem la 100 de milioane de euro", a declarat, potrivit NewsIn, presedintele Infopress Group, Birgir Jonsson.

Acesta a adaugat ca, din cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, se asteapta ca 65 de milioane de euro sa fie generati de compania romaneasca, care are fabrica la Odorheiu Secuiesc, iar restul de 15 milioane de fabrica din Bulgaria.

De asemenea, 85% din productia fabricii din Romania este exportata in peste zece tari din Europa.

KVOS International este o companie de investitii cu sediul in Islanda, care a patruns pe piata romaneasca in 2005, cand a achizitionat Infopress. Pana in prezent, KVOS a investit peste 15 milioane de euro in compania romaneasca pentru achizitionarea unor echipamente de tiparire care au dus la cresterea cu 30% a capacitatii de productie a Infopress.

Luna aceasta KVOS a achizitionat si 51% din compania Delta+ din Bulgaria, care are a avut anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane euro.

Pana la sfarsitul anului, Infopress Group, care are 1.000 de angajati, vrea sa dezvolte un proiect greenfield in Ungaria, prin investitii cuprinse intre 20 si 30 de milioane de euro. "Pentru 2009 ne asteptam la o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, generate de unitatea din Ungaria", a declarat Jonsson.

Infopress este cea mai mare tipografie din Romania si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 50 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Idris Elba și un actor din Game of Thrones, confirmați cu coronavirus
Setari Cookie-uri