ProSiebenSat.1 si RTL, amendate pentru practici anti-concurenta

Compania ProSiebenSat.1 Media, proprietarul in Romania, printre altele, al Prima TV si Kiss FM, a fost amendata cu 190 de milioane de euro de consiliul concurentei din Germania, iar RTL Group cu 96 de milioane de euro, pentru practici anti-concurentiale in publicitatea TV, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

In luna iunie, consiliul federal al concurentei din Germania a demarat o ancheta privind suspiciunea ca cele doua companii media se folosesc de pozitiile dominante pe piata pentru a elimina companiile concurente. Ele erau acuzate ca faceau acest lucru oferind clientilor reduceri mari de publicitate in schimbul unui numar mai mare de spoturi publicitare cumparate.

Reprezentantii ProSiebenSat.1 Media au anuntat ca accepta amenda de 120 de milioane de euro impusa companiei si ca vor folosi un nou model de vanzare de publicitate, in conformitate cu legile consiliului concurentei.

ProSiebenSat.1 Media, detinut majoritar de firmele de investitii KKR si Permira, este unul dintre cele mai mari grupuri de media din Europa. Acesta detine mai multe canale TV, printre care ProSieben, Sat.1, N24 si Kabel1. In Romania, in urma preluarii SBS Broadcasting, grupul a devenit proprietarul licentelor audiovizuale ale posturilor de televiziune Prima TV si Kiss TV si ale posturilor de radio Kiss FM si Magic FM.

RTL Group este una dintre cele mai mari companii de media audiovizuale din Europa si cuprinde, printre altele, 34 de televiziuni (printre care RTL, Super RTL, VOX, M 6 si RTL Klub) si peste 30 de statii radio. Grupul RTL este detinut majoritar de conglomeratul media german Bertelsmann, cel mai mare grup de media din Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri