De astazi, americanii au un nou canal de televiziune pe segmentul business. Fox Business Network, ultima creatie a magnatului Rupert Murdoch, a debutat cu scopul de a-si extinde audienta peste cea a liderului in stiri business, CNBC, relateaza Reuters.
Dupa doi ani de pregatiri, Fox Business Network, apartinand News Corp, a emis cu succes publicului de peste 30 de milioane de telespectatori ai Statelor Unite, reprezentand doar o treime din abonatii CNBC. In spatele noului post business se ascunde insa Roger Ailes, presedinte al Fox News, acelasi care in 1996 a parasit CNBC, acceptand provocarea lui Murdoch de a lansa Fox News. In mai putin de patru ani de la infiintare Fox News a reusit sa detroneze CNN, apartinand Time Warner Inc.

Oficialii Fox Business nu au divulgat informatii legate de formatul emisiunilor, din motive legate de concurenta. La doar o zi dupa ce CNBC a anuntat un nou format al “Fast Money” care se va desfasura intr-un bar, Fox Business a sustinut ca dezvolta acest concept de show inca din iulie, sub numele “Happy Hour”, locatia fiind tot un bar. Se pare ca zvonurile s-au raspandit imediat ce au inceput repetitiile.

Ce aduce nou Fox Business? Conform declaratiilor oficialilor, noul post de televiziune urmareste demitizarea Wall-Street-ului, ajutand telespecatorii obisnuiti sa se conecteze la lumea globala a afacerilor. Este vorba despre “o multime de oameni care nu au multi bani, care apreciaza faptul ca nu le vorbim de sus”, asa cum declara pentru Reuters Neil Cavuto, managing editor al Fox Business.

Mai mult, Fox Business isi are propriul indice bursier, FOX50, care include stocuri de larg interes ca AT&T, FedEx Corp, Johnson & Johnson si Microsoft.

Lansarea de astazi face parte din planul strategic conceput de Murdoch pentru a domina segmentul de stiri business, “on air”, dar si in print. Anterior acesteia, Murdoch si-a adaugat in portofoliu, contra sumei de 5 miliarde de dolari, imperiul Dow Jones si implicit renumita publicatie The Wall-Street Journal.

Totusi, Fox Business nu va putea beneficia momentan de comentariile reporterilor Wall-Street Jornal, intrucat contractul pe o durata de 15 ani incheiat de CNBC, apartinand General Electric si Dow Jones, cumparat recent de Murdoch, impiedica aparitia acestora la Fox Business pana la incetarea acordului in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri