Reuters vrea sa intre in actionariatul agentiilor de rating

Directorul general al Reuters, Tom Glocer, a spus ca ar fi interesat de achizitii in industria agentiilor de rating, dar anul viitor va fi prea ocupat cu preluarea planificata de catre Thomson Corp, arata Reuters, citat de NewsIn.

Glocer a spus ca firma de media ar putea aduce o noua dimensiune industriei de rating, ale carei evaluari ale profilelor de risc se confrunta cu o cercetare a arbitrului american al valorilor mobiliare, Securities and Exchange Commission, in legatura cu rolul jucat in criza declansata pe piata creditelor de turbulentele din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"S-ar putea sa fie un moment foarte bun sa venim cu un model de marca transparenta, de incredere si care sa schimbe modelul industriei, sa scada masiv costurile, sa introduca ratinguri autogenerate si sa aplice talentul oamenilor intr-o zona complexa, mai bine structurata", a spus directorul general al Reuters.

"Daca nu as avea un program foarte plin, industria creditelor ar putea fi foarte interesanta pentru mine", a spus Glocer miercuri, raspunzand la o intrebare, la conferinta Morgan Stanley Technology, Media and Telecoms.

"Cred ca trebuie sa mai asteptam putin ca sa vedem care va fi efectul legislativ din Statele Unite ale Americii. Cred ca Thomson-Reuters poate face asa ceva, dar cred ca nu e foarte probabil sa facem asa ceva in 2008", a mai aratat seful Reuters.

Agentiile de evaluare financiara sunt platite de catre firmele care emit valori mobiliare sa faca evaluari, nu de catre investitorii in acele valori mobiliare si au fost criticate pentru ca nu au reactionat destul de rapid la deteriorarea conditiilor de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"Imi place foarte mult ideea si sper sa fie valabila destul de mult timp, ca sa o putem pune in practica, dar nu intentionam sa facem asa ceva in prezent", a indicat Glocer.

Achizitia propusa de catre compania canadiana Thomson a Reuters, cu sediul la Londra, este analizata de catre autoritatile de reglementare americane si europene, iar analistii estimeaza ca tranzactia va fi incheiata in primul trimestru din 2008.

In conformitate cu termenii afacerii, Glocer ar deveni directorul general al grupului dublu-listat Thomson-Reuters, care ar rezulta prin fuziune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Peste 500 de branduri boicotează Facebook, inclusiv Unilever și Coca Cola
Setari Cookie-uri