Compania CME (Central European Media Enterprises), care detine in Romania, printre altele, posturile ProTV si Acasa, este foarte aproape sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al MTV Romania, dar si ale MTV Ucraina si MTV Slovenia, au declarat, potrivit NewsIn, surse din piata.

"Inca nu s-a batut palma. Stiu ca se negociaza toate amanuntele si se preconizeaza finalizarea discutiilor in decembrie", au declarat sursele din MTV Romania.

Unul dintre motivele pentru care MTV prefera compania CME pentru aceasta tranzactie il reprezinta rezultatele foarte bune ale companiei in Europa Centrala si de Est.

MTV a mai negociat, in afara de CME, si cu Saatchi&Saatchi, Antena 1 Grecia, Realitatea - Catavencu si Dogan.

Central European Media Enterprises (CME) este o companie de media care detine actiuni la mai multe posturi de televiziune si radio in Romania, Republica Ceha, Croatia, Slovacia, Slovenia si Ucraina. CME opereaza in Romania posturile Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro, Pro FM si InfoPro. CME detine cate 95% din Media Pro, Media Pro International si Media Vision, iar Adrian Sarbu restul de 5%.

Detinatoarea postului MTV Romania este, potrivit Registrului Comertului, societatea cipriota Grey Eagle Limited, care detine toate actiunile postului. Potrivit Registrului Comertului, administratorul postului este Haarmann Grup SRL, al carei asociat unic este Iorgu Grigore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
CEO PRO TV: Focusul televiziunii, pe digital