Grupul de presa Ringier AG va prelua 80% din actiunile companiei media swiss ag, devenind astfel cea mai mare companie de publishing din segmentul de media electronica din Elevetia. Grupul media swiss ag este cel mai mare centru de competenta pe domeniul online si in privinta serviciilor cross-media din Elvetia.

media swiss ag are 350 de angajati si asigura activitatea operationala a portalului Scout24 si a directoarelor Gate24 din Elvetia. Ca rezultat al acestei achizitii, Ringier devine un jucator important in segmentul de mica publicitate in media electronica, care cunoaste o crestere accelerata. In acelasi timp, acest pas va permite companiei sa-si creasca potentialul de dezvoltare cross media in cadrul activitatii sale de publishing.

Ringier va combina treptat continutul jurnalistic cu performantele produse online, care ating un public foarte larg. Acest model va fi implementat si in principalele piete Ringier, cu prioritate in Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia si Slovacia.

Managementul operational va continua sa fie asigurat de Dölf Früh, fondator si Chairman al Consiliului de administratie al media swiss ag, alaturi de partenerul sau de afaceri, Daniel Grossen, fondator si CEO al Scout24 Schweiz AG. Cei doi antreprenori detin in continuare 20% din actiunile grupului media swiss.

Grupul media swiss mai detine o unitate de e-business (Xmedia AG) care dezvolta si opereaza platforme online. In plus, media swiss detine 49,9% din actiunile grupului Scout24 din Elvetia, 50,1 % din actiunile acestuia fiind detinute de Deutsche Telekom. Partile au convenit sa nu comunice pretul tranzactiei.

Grupul media swiss include media swiss ag (sisteme de informare geografica si portalul online Gate24), firma IT Xmedia si 49.9 de procente din Scout24 Schweiz Holding AG si portalurile conexe AutoScout24, ImmoScout24, JobScout24 si FriendScout24. 50.1% din actiunile Scout24 Schweiz Holding AG sunt detinute de Deutsche Telekom. Grupul media swiss are 350 de angajati si o medie de 100,000 de clienti companii. Grupul are reprezentante in Flamatt, Teufen si Urdorf.

Cu operatiuni in zece tari, Ringier are peste 6800 de angajati si publica peste 120 de ziare si reviste, produce aproximativ 20 de emisiuni TV si opereaza mai mult de 50 de website-uri si 11 tipografii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Formatele intruzive de publicitate online vor fi blocate in Chrome