Redactorul-sef al cotididianului "Gandul", Adrian Ursu, a anuntat ca va parasi publicatia pana la sfarsitul anului, dupa ce, in urma cu mai putin de o luna, senior editorul publicatiei Bogdan Chirieac a demisionat in urma unui scandal referitor la afacerile pe care le deruleaza cu statul roman.
Adrian Ursu a declarat, pentru NewsIn, ca s-a gandit la aceasta plecare de cateva luni. "Nu vreau sa inchei activitatea in jurnalism. Am sa raman pana la finalul anului la 'Gandul' deoarece vreau sa duc la bun sfarsit tot ce am inceput (...) Este un proces de gandire care dateaza de cateva luni de zile", a declarat, potrivit NewsIn, Adrian Ursu.

El a mai spus ca este in relatii bune cu directorul "Gandul", Cristian Tudor Popescu. "Relatiile cu Cristian Tudor Popescu sunt la fel de bune ca in toti acesti 15 ani de cand lucram impreuna. Decizia de a demisiona nu are nicio legatura cu relatia mea cu Cristian Tudor Popescu", a adaugat Adrian Ursu.

El a mai declarat ca inca nu stie ce va face in continuare, dar ca are cateva variante. "Am cateva variante, ca orice om pus intr-o asemenea situatie. Nu m-am gandit exact ce voi face in continuare", a mai spus Adrian Ursu.

Intrebat daca va vinde actiunile pe care le detine, in prezent, la societatea care editeaza "Gandul", Adrian Ursu a declarat ca va decide dupa ce va discuta cu Adrian Sarbu. "E o discutie pe care o voi avea cu Adrian Sarbu, pentru ca avem un contract semnat in momentul cesiunii de actiuni. Nu este legata prin niciun act plecarea de la ziar de cedarea actiunilor catre Adrian Sarbu", a mai spus redactorul-sef al "Gandul". In anul 2006, 68% din actiunile societatii care editeaza "Gandul" au fost achizitionate de Publimedia, divizia de publishing a grupului MediaPro.

Directorul cotidianului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, a declarat, pentru NewsIn, ca inca nu a primit demisia lui Adrian Ursu. El a mai spus ca plecarea lui Adrian Ursu de la publicatie este o pierdere, dar ca nimeni nu este de neinlocuit. "Daca domnul Ursu hotaraste sa plece de la 'Gandul', ar fi o pierdere majora pentru ziar, dar fireste ca vom merge inainte, nimeni nu este de neinlocuit", a declarat miercuri, pentru NewsIn, directorul cotidianului "Gandul", Cristian Tudor Popescu.

Cotidianul "Gandul" a fost lansat in data de 2 mai 2005 de catre mai multi jurnalisti, printre care Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chireac, care au parasit redactia cotidianului "Adevarul" in urma unor neintelegeri cu Ana Maria Tinu.

Un alt jurnalist important care a cotribuit la infiintarea cotidianului "Gandul", Bogdan Chirieac, si-a dat demisia luna trecuta de la aceasta publicatie in urma unor articole aparute in "Evenimentul zilei". Acesta a publicat la inceputul acestei luni mai multe articole din care reiese ca o firma la care este actionar Bogdan Chirieac, la acea vreme senior editor al cotidianului "Gandul", a incheiat mai multe contracte cu statul roman. Oferta societatii unde este actionar Bogdan Chirieac a fost singura analizata de stat. Firma, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, a incheiat contracte cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), o structura militara, parte din sistemul national de aparare, care asigura, printre altele, telecomunicatiile speciale pentru autoritatile publice, Guvern, Presedintie si Curtea Constitutionala.

Cotidianul "Gandul" a fost lansat in data de 2 mai 2005 de catre societatea Crucisatorul S.A. In 2006, 68% din actiunile societatii au fost achizitionate de Publimedia, divizia de publishing a grupului MediaPro, care mai detine, printre altele, publicatiile "Ziarul Financiar" si "Banateanul", posturile de televiziune Pro TV si Acasa TV si posturile de radio Pro FM si Info Pro. Restul de 32% din actiunile societatii Crucisatorul S.A. sunt detinute de Cristian Tudor Popescu (14%), Adrian Ursu (6%), Bogdan Chirieac (6%) si Lelia Munteanu (6%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri