“Ne bucuram de faptul ca Digital FX s-a alaturat eforturilor noastre de a crea un nucleu complet de post-productie” declara Radu Butufei, Vice President Sales pentru birourile Chainsaw Europe din Bucuresti. „Parteneriatul nostru cu Digital FX ofera clientilor o mai mare flexibilitate si o economisire substantiala a costurilor de productie. Aceasta colaborare ne permite de asemenea sa realizam post-productie pentru proiecte de dincolo de granitele Romaniei”, a adaugat Radu Butufei.

Fondata in anul 2002, compania romaneasca Digital FX este specializata in efecte vizuale digitale si animatie 3D. Digital FX foloseste tehnologie 3D de ultima generatie, utilizand produsele unora dintre cele mai mari companii de software specializate in efecte vizuale digitale: Alias, Softimage si software Discreet. Aceasta tehnologie permite imbinarea modelelor 3D generate de computer si a animatiei cu filmarea, oferind noi dimensiuni cinematografiei, dincolo de limitele traditionale.

„Parteneriatul cu Chainsaw Europe ofera ambelor companii posibilitatea de a-si aduce laolalta specialistii, oameni cu o experienta indelungata in post-productie. Acest fapt consolideaza companiilor noastre pozitia in industria internationala de film si televiziune” a declarat Adrian Cluceru, director general si fondator al companiei Digital FX.

Printre primele companii specializate in efecte vizuale digitale din Romania, Digital FX a asigurat servicii pentru numeroase agentii de publicitate multinationale precum Leo Burnett, Ogilvy & Mather, Saatchi & Saatchi, McCann Erickson si Tempo. Proiectele companiei s-au extins si la clienti din Europa de Vest precum CIF, Mennen Stick, Coral. In curand se va alatura echipei Chainsaw un consultant pe domeniul creatiei, care va lucra impreuna cu reprezentantii agentiilor pentru a creste valoarea elementelor artistice oferite de grafica 3D.

Chainsaw Europe a deschis de curand studiourile sale pentru Europa în România si a asigurat deja servicii de post-productie pentru numeroase agentii de publicitate de top din regiune, precum si pentru companii de productie din Romania, Slovacia, Germania si Stalele Unite. În plus, în ultimele câteva săptămâni, Chainsaw şi-a extins aria de activitate, acoperind post producţia unor evenimente live pentru clienţi de primă mână precum Procter & Gamble şi Philip Morris.

Chainsaw Europe este sucursala companiei americane Chainsaw Inc din Santa Monica, California. In Stalele Unite, Chainsaw este compania de post producţie a unora dintre mai celebre show-uri de televiziune din Statele Unite, Gala de Decernare a Premiilor Oscar, MTV Movie Awards precum si celebrul show de televiziune “American Idol”. Urmand linia firmei mama, compania Chainsaw Europe îmbină experienţa, tehnologia şi know-how-ul american cu talentul si creativitatea editorilor din Europa de Est.